Carlo Ancelotti, VÂNĂTORUL de recorduri. Detalii mai puțin cunoscute despre tehnicianul italian. ”Am fost la cuțit de 15 ori”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 06 mai, 13:34 | Categorie: Sport

Carlo Ancelotti poate deveni singurul antrenor cu patru trofee de Liga Campionilor.

Antrenorul lui Real Madrid, ajuns la 62 de ani, pleacă la vânătoare în a cincea finala de Liga Campionilor.

În ultimele patru, a câștigat trei titluri (două cu Milan în 2003 și 2007 și unul cu Real în 2014).

Cu această ocazie, ziarul Marca a extras câteva lucruri interesante din viața sa.

Ancelotti a vorbit despre cariera sa de jucător, începută la Parma în 1976 și încheiată la Milano, în 1992. Între timp, a jucat și la Roma timp de opt ani. 

Antrenamentele au fost un masacru. ”Am fost în sala de operație de vreo 15 ori. Acum jucătorii au mai multă grijă de ei. Dacă ești un profesionist serios, poți juca până la 40 de ani”, spune antrenorul italian. 

Celor mai în vârstă, Carlo Ancelotti le este cunoscut ca mijlocașul lui AC Milan, bun la toate, care trebuia să ”curețe” orice atac al echipei adverse. A câștigat câteva trofee în cariera sa de jucător (trei ligi italiene și patru cupe cu Milano și Roma și două medalii de bronz cu echipa națională la Euro 1988 și Cupa Mondială 1990), dar nu a reușit să evite accidentările grave.

„Am avut două accidentări grave la genunchi în 1981 și 1983. Mă mai gândesc uneori la asta, dar nu mă mai doare”, a spus Ancelotti.

El a adăugat și despre cum s-a simțit în perioada în care a antrenat-o pe Juventus, din 1999 până în 2001.

”Fanii m-au urât din cauza trecutului meu la Milano și Roma. Uneori, după antrenamente, trebuia să ies protejat de gărzi de securitate”.

Ancelotti a dezvăluit și ce intenționează să facă la pensie

”Sunt multe lucruri de făcut. M-am bucurat de toate etapele vieții. Cred că mă voi bucura și eu când voi înceta să mă antrenez. Voi fi un fan al Madridului, al Milanului și al echipelor pe care le va antrena fiul meu”, a spus antrenorul Realului.

Singura finală a Ligii Campionilor pe care a pierdut-o a fost în 2005, când Milanul său a fost în avantaj cu 3-0 împotriva lui Liverpool până la finalul meciului. Englezii au făcut 3-3 și au câștigat la loviturile de departajare. Această finală este considerată una dintre cele mai mari răsturnări din istoria fotbalului. 

Totul s-a întors nouă ani mai târziu, când, în finala de la Madrid, Sergio Ramos a egalat cu 1-1 în ultimele minute împotriva lui Atletico, iar în prelungiri Marcelo, Bale și Ronaldo au întors totul în favoarea lui Real.

2022, anul recordurilor

În acest sezon, câștigând liga spaniolă cu Real, a devenit primul antrenor din istorie care a câștigat cel puțin un titlu de ligă în fiecare dintre cele cinci mari ligi ale Europei.

După calificarea în finala Ligii Campionilor, Ancelotti a declarat modest că "grandoarea acestui club, este aceea că nu te lasă niciodată să renunţi", relatează AFP.

"Imaginile video pe care eu le-am arătat jucătorilor înainte de intrarea pe teren au fost imagini de la toate revenirile din acest sezon, care sunt în număr de opt. Iar înregistrarea se termina cu următorul mesaj: 'Mai lipseşte una'. Şi am reuşit", a spus tehnicianul italian.

"Măreția acestui club, este aceea că nu te lasă niciodată să renunţi. Când totul pare pierdut, el îţi dă forţa să continui, să lupţi, să crezi. Am făcut un meci bun contra unei mari echipe, am apelat la toate rezervele noastre pentru a egala şi a câştiga", a adăugat Ancelotti.

"Să ajungem în finală este un succes. Acum, suntem foarte aproape să o câştigăm", a conchis antrenorul.

Învinsă la Manchester cu 4-3, Real Madrid era condusă în min. 90 cu 1-0 de City şi nu reuşise să trimită nicio minge pe spaţiul porţii până atunci.

Rodrygo, inspirat introdus de Ancelotti, a reuşit o dublă miraculoasă (90, 90+1), care a trimis meciul în prelungiri. Karim Benzema (95 - penalty) a adus calificarea madrilenilor, în faţa unei echipe în degringoladă după golurile primite.

Finala competiţiei va avea loc în data de 28 mai, pe Stade de France, adversara Realului fiind Liverpool, care a trecut în cealaltă semifinală de Villarreal, cu 2-0 şi 3-2.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite