Amy Winehouse primește postum un premiu BRIT Billion Award

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Regretata Amy Winehouse
Regretata Amy Winehouse

Amy Winehouse a fost distinsă postum cu premiul BRIT Billion Award de către BPI, organismul reprezentativ al principalelor case de discuri și companii muzicale din Marea Britanie, pentru realizarea unui miliard de difuzări în Marea Britanie.

Premiul a fost acceptat de părinții săi, Mitch și Janis, în cadrul lansării filmului "Back to Black", un nou film biografic inspirat din viața lui Winehouse.

Amy Winehouse este cu siguranță venerată pe bună dreptate drept una dintre cele mai mari artiste din istoria recentă. Albumul său de debut, "Frank", aclamat de critici, și capodopera "Back to Black", au propulsat-o spre celebritatea mondială.

Lansat în octombrie 2006, "Back to Black" este piesa lui Winehouse cu cele mai multe difuzări în Marea Britanie, cu peste 150 de milioane de difuzări. Certificată de două ori platină, piesa a ajuns pe locul 8 în Official Singles Chart și este urmată îndeaproape de "Valerie", coverul lui Winehouse și Mark Ronson al single-ului The Zutons, cu peste 135 de milioane de difuzări în Marea Britanie. 'Tears Dry on Their Own', 'Rehab', 'You Know I'm No Good' și 'Love Is a Losing Game', toate extrase de pe albumul 'Back to Black', care a ajuns pe primul loc în topurile de vânzări, au peste 50 de milioane de difuzări.

Acceptând premiul în numele lui Amy, Mitch și Janis au declarat:

"Ne-ar fi plăcut, desigur, ca Amy să fie aici astăzi, acceptând acest premiu în persoană, dar este uimitor să vedem că încă primește recunoașterea pentru talentul și realizările sale incredibile. Este minunat să vedem că muzica ei continuă să fie descoperită de noi generații de fani, care o iubesc la fel de mult ca și contemporanii ei. Suntem foarte mândri de Amy și vă mulțumim tuturor pentru această onoare."

Lansat oficial în 2023, peste 25 de artiști au fost recunoscuți cu premiul BRIT Billion, inclusiv icoane globale precum The Rolling Stones, Queen, ABBA și Whitney Houston, pionieri ai genului rap și hip-hop, precum AJ Tracey și Headie One, și artiști pop și cantautori care au dominat topurile. Artiști precum Billie Eilish, Olivia Rodrigo, Lewis Capaldi și RAYE au primit, de asemenea, acest prestigios premiu BRIT.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel