Corsetul extrem al lui Kim Kardashian de la Met Gala este pe cât de periculos, pe atât de spectaculos

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Instagram
Captura Instagram

Kim Kardashian a stârnit controverse la Met Gala de-a lungul anilor cu aparițiile sale îndrăznețe. An de an, talia ei pare să devină din ce în ce mai mică în corsete tot mai strâmte.

Ținuta sa Maison Margiela Artisanal pentru Met Gala 2024 nu a făcut excepție. Cu toate acestea, la acest eveniment, corsetele au fost atât de extreme încât spectatorii au părut mai degrabă îngrijorați de aparenta incapacitate a lui Kardashian de a respira, decât uimiți de declarația ei de modă, potrivit Reuters.

În timp ce Kim a promovat de mult timp conceptul de "antrenare a taliei" - purtarea centurilor elastice de mare compresie în jurul taliei pentru perioade lungi de timp pentru a "antrena" corpul într-o formă asemănătoare cu clepsidra - acest look recent subliniază o practică de modă controversată: strângerea dantelată.

Un șiret strâns reprezintă o strângere extremă a corsetului, care a stârnit îngrijorare în rândul cadrelor medicale cel puțin încă din 1793. Cu toate acestea, cei dispuși să obțină o siluetă "perfectă" de clepsidră nu au fost descurajați de potențialele riscuri pentru sănătate. Cathy Jung deține recordul mondial Guinness pentru cea mai mică talie, măsurând doar 38,1 cm în corsetul ei. Talia lui Kim Kardashian de la Met Gala nu poate fi prea departe.

Dar o talie mică poate avea consecințe teribile - ce se întâmplă cu anatomia internă atunci când este supusă unei compresii atât de extreme?

Unul dintre cele mai imediate efecte ale purtării unui corset strâns este restricționarea plămânilor și diafragmei. Corsetul comprimă partea inferioară a cutiei toracice, limitând expansiunea plămânilor. Acest lucru reduce volumul de aer care poate fi inspirat într-o singură respirație, ceea ce duce la o respirație mai superficială, dificultăți de respirație și scăderea aportului de oxigen, provocând amețeli, leșin și oboseală generală.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel