Marea Britanie, amenințată de preluarea de către inteligența artificială, în ciuda calificărilor sale "bine echipate", afirmă experții

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Inteligența artificială
Inteligența artificială

Un raport recent care examinează consecințele preluării controlului asupra lumii de către inteligența artificială a concluzionat că Regatul Unit nu ar avea nicio șansă în fața unei astfel de situații.

Un nou raport sugerează că Marea Britanie ar putea fi vulnerabilă la o preluare a controlului de către inteligența artificială.

Cu tot mai multe aplicații ale inteligenței artificiale în diverse sectoare ale vieții, cercetătorii de la Slingo au efectuat un studiu pentru a evalua capacitatea diferitelor țări de a face față unei preluări extinse a inteligenței artificiale. Preluarea IA se referă la un scenariu în care această tehnologie devine forma dominantă de inteligență pe planetă, generând preocupări legate de automatizare, încălcarea drepturilor de autor și securitatea datelor.

Pentru a determina care țări sunt cele mai vulnerabile, cercetătorii au analizat diverse factori, inclusiv vârsta și densitatea populației, proporția utilizatorilor de internet, legislația privind securitatea cibernetică și scorurile indicelui de securitate cibernetică și de risc de dezastre. În plus, ei au investigat căutările pe Google la nivel mondial pentru a identifica țările care manifestă cea mai mare îngrijorare cu privire la avansul inteligenței artificiale.

Când datele au fost analizate, Marea Britanie a obținut o poziție slabă, situându-se pe locul 13 în clasament. Deși raportul complet nu oferă detalii specifice despre motivele pentru care Marea Britanie a fost clasată atât de jos, jurnaliștii de la Daily Star au contactat cercetătorii pentru a obține clarificări.

Suedia se situează deasupra Marii Britanii, ocupând locul 10, cu un scor de supraviețuire a IA de 5,29, în timp ce Germania, Japonia și Irlanda se clasează pe locurile 9, 8 și, respectiv, 7. Portugalia ocupă locul al șaselea, în timp ce Norvegia se află pe locul al cincilea. Turcia ocupă locul al patrulea, în timp ce Statele Unite sunt pe locul al treilea și Canada se clasează pe locul al doilea.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel