Ferrero deschide prima fabrică de ciocolată din America de Nord

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto Pexels
Foto Pexels

 Producătorul italian de dulciuri Ferrero Group îşi continuă extinderea, inaugurând prima sa fabrică de ciocolată din America de Nord, într-un moment în care cotaţiile futures la cacao sunt în creştere, transmite Bloomberg.

Compania va produce ciocolată pentru unele dintre mărcile sale, inclusiv Butterfinger, Crunch şi Kinder, la unitatea sa din Bloomington, Illinois.

Deja Ferrero are fabrici în Chicago dar facilitatea din Illinois este prima unitate de procesare din America de Nord şi a treia pe plan global. În final, uzina din Bloomington va include o facilitate de 214 milioane de dolari pentru producerea batoanelor de ciocolată Kinder Bueno, unde vor fi create 200 de locuri de muncă.

Decizia vine după ce luna trecută cotaţiile futures la cacao au atins un maxim istoric de peste 11.000 de dolari tona, ceea ce a făcut mai scumpă producţia de ciocolată.
Anul acesta, Blommer Chocolate a anunţat că închide fabrica din Chicago din cauza costurilor prea ridicate.

"Ne concentrăm pentru a găsi soluţii ca produsele noastre să fie disponibile şi necostisitoare în condiţiile actuale de pe piaţă. Noua facilitate produce ciocolată şi va continua să producă ciocolată", a declarat un purtător de cuvânt al Ferrero.

În ultimele şase luni, preţurile mondiale la cacao s-au triplat, după ce evoluţiile meteo nefavorabile şi bolile au redus producţia de boabe de cacao în Coasta de Fildeş şi Ghana, care, împreună, sunt responsabile pentru aproximativ 60% din producţia mondială. În plus, preţurile pe care le primesc cultivatorii de cacao din Coasta de Fildeş şi Ghana pentru boabele lor sunt cu mult sub preţurile mondiale, astfel că fermierii din aceste ţări nu pot să investească în plantaţii pentru a creşte producţia. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel