Cauți o cazare de neuitat? Află cum poți dormi în patul lui X-Men sau petrece cu Barbie

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Airbnb, compania de turism și tehnologie, lansează un program numit „Icons”, care permite utilizatorilor să rezerve o vizită la un spectacol de comedie cu Kevin Hart, o noapte la muzeul Ferrari sau o ședere în locuri fictive.

Piesa centrală a programului este o casă din Westchester County, New York, care ar putea fi confundată cu oricare alta din zonă. Însă pe aleea din față, la câțiva metri de ușă, se află capul retezat al unui Sentinel uriaș, unul dintre inamicii X-Men, potrivit The Holywood Reporter.

Casa, cu vedere spre dealurile din nordul orașului New York, a fost până de curând o locuință obișnuită. Peste câteva luni, însă, Airbnb o transformă într-o replică a Institutului Xavier de studii superioare pentru tineri cu abilități speciale, așa cum apare în serialul animat Marvel X-Men ‘97. Interiorul a fost meticulos pictat manual pentru a crea o impresie bidimensională, specifică desenului animat, cu dormitoarele, biroul Profesorului X, laboratorul Bestiei și chiar o „cameră a pericolelor” pe care oaspeții o pot explora.

Conacul X-Men face parte dintr-o nouă inițiativă a Airbnb, care îmbrățișează cultura pop pentru a le oferi utilizatorilor săi posibilitatea de a sta în locuri iconice, atât reale, cât și fictive.

„Numele Airbnb este un substantiv și un verb folosit în toată lumea, ceea ce e un lucru bun, înseamnă că toată lumea îl cunoaște. Dar dezavantajul e similar cu Kleenex sau Xerox, e asociat cu un singur lucru, iar noi vrem să facem mai multe”, spune Brian Chesky, CEO al Airbnb, într-un interviu.

Închirierea casei lui Carl din filmul Up de la Pixar, recreată cameră cu cameră și care poate fi suspendată în aer cu o macara, este un alt exemplu al meticulozității programului. „Cred că e vorba despre detalii. Walt Disney obișnuia să vorbească despre detalii”, spune Chesky. „Walt Disney a mai spus că dacă poți visa, poți să și realizezi, și exacta sta încercăm să facem”, a mai spus acesta.

Ideea pentru „Icons” a pornit de fapt... de la Ikea, în timpul unei vizite la cumpărături acum zece ani.

„Într-o zi a trebuit să mergem la Ikea să cumpărăm mobilă și am trecut pe lângă o cameră de zi expusă și ne-am gândit, nu ar fi amuzant să o punem pe Airbnb?”, își amintește Chesky. „Am spus asta ca o glumă, dar am ajuns să o facem și a devenit virală”.

Compania a mai realizat și alte locuri de închiriat unice, precum Casa visurilor Barbie sau casa din Singur acasă.

„A captat imaginația oamenilor. Și am început să ne gândim, ce ar fi dacă nu ar fi doar un program singular?”, spune Chesky. „Ce ar fi dacă am face din asta un întreg produs pe Airbnb? Ce ar fi dacă i-am da o categorie proprie pe pagina principală? Ce ar fi dacă am face asta mai frecvent, am crea locuri și mai fantastice și ne-am luat angajamentul continuu să facem asta?”, a mai spus acesta.

Programul „Icons” va avea 11 locații la lansare, urmând să fie adăugate constant noi experiențe pe parcursul anului. Majoritatea vor fi gratuite și se vor acorda în ordinea cererilor, însă chiar și cele cu taxă vor costa sub 100 de dolari de persoană pe noapte (conacul X-Men, de exemplu, va costa 97 de dolari, dar include cazarea, experiența de antrenament X-Men, cina și micul dejun).

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel