Concurenta Israelului la Eurovision, Eden Golan, speră să ''unească prin muzică''

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Eurovision
Eurovision

Eden Golan, concurenta Israelului la concursul Eurovision 2024, speră să unească oamenii prin muzica sa când va cânta, săptămâna aceasta, la Malmo, în Suedia, a declarat artista într-un interviu, transmite Reuters.

Cea de-a 68-a ediţie a celui mai cunoscut concurs muzical din lume se desfăşoară într-un context în care în numeroase ţări au loc proteste împotriva campaniei militare a Israelului în Gaza, declanşată de atacul militanţilor Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

Eden Golan, în vârstă de 20 de ani, concurează cu melodia "Hurricane", care iniţial era denumită "October Rain".

"Am venit aici pentru a-mi arăta vocea, pentru a-mi împărtăşi dragostea, darul meu de la Dumnezeu şi să sperăm că îi voi face pe oameni să simtă ceva şi că voi lăsa un semn în sufletele lor, pentru a ne uni prin muzică", a declarat Golan, luni, pentru Reuters.

Israelul a modificat cântecul după ce Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatoarea concursului, a avut o problemă cu versurile din propunerea iniţială, ce păreau să facă referire la atacul din 7 octombrie.

Decizia EBU de a nu exclude Israelul de la concursul din acest an din cauza războiului a stârnit proteste, iar Malmo se pregăteşte pentru posibile tulburări în timpul acestei săptămâni, cu toate că poliţia a declarat că nu au existat ameninţări concrete la adresa evenimentului.

Întrebată ce părere are despre posibilitatea unor proteste la Malmo, Golan a spus: "Depinde de oameni ce vor face. Ei au dreptul să îşi facă auzită vocea, însă eu mă concentrez pe ceea ce am de făcut, adică să ofer cea mai bună interpretare, vibraţii bune".

Competiţia este extrem de populară în Israel, care a câştigat-o de patru ori. Casele de pariuri clasează participarea din acest an în top 10.

"Este un moment extrem de important pentru noi, mai ales anul acesta", a spus Golan. "Mă simt onorată că am ocazia să fiu vocea ţării mele", a adăugat ea.

Finala concursului va avea loc sâmbătă.

În timpul războiului din Gaza peste 34.600 de palestinieni au fost ucişi, potrivit oficialilor palestinieni. La 7 octombrie, militanţii Hamas au ucis aproximativ 1.200 de persoane şi au răpit 252, potrivit Israelului.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel