Programul încărcat al Regelui Charles împiedică întâlnirea cu Prințul Harry, aflat în vizită în Regatul Unit

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Regele Charles al III-lea / Foto: Number 10 / Flickr
Regele Charles al III-lea / Foto: Number 10 / Flickr

Prințul Harry, aflat într-o vizită în Regatul Unit în prezent, nu va avea o întâlnire cu tatăl său, regele Charles, deoarece purtătorul său de cuvânt a declarat marți că monarhul va fi prea ocupat, potrivit Reuters.

Harry, în vârstă de 39 de ani, a revenit în Marea Britanie pentru a participa la mai multe evenimente care celebrează cea de-a 10-a aniversare a Jocurilor Invictus, un eveniment sportiv internaţional înfiinţat de prinţul britanic şi dedicat militarilor răniţi în teatrele de operaţiuni.

Fiul cel mic al regelui Charles a revenit în Marea Britanie doar de câteva ori după ce el şi soţia sa, Meghan, au renunţat la îndatoririle regale în 2020 şi s-au mutat în Los Angeles, unde trăiesc alături de cei doi copii ai cuplului.

Între timp, relaţiile cu restul familiei regale s-au răcit, iar Harry se pare că nu este în relaţii tocmai bune cu fratele lui mai mare, moştenitorul tronului britanic, prinţul William.

Ultima vizită publică a lui Harry a avut loc în februarie, când şi-a revăzut tatăl după ce Palatul Buckingham a dezvăluit că regele de 75 de ani a fost diagnosticat cu cancer.

Presa a speculat că cei doi se vor întâlni din nou în cadrul vizitei curente, dar un purtător de cuvânt al ducelui de Sussex a spus că acest lucru nu se va întâmpla.

Drept răspuns la numeroasele întrebări şi speculaţiile dacă ducele se va întâlni sau nu cu tatăl său cât timp se va afla în Regatul Unit săptămâna aceasta, din păcate acest lucru nu va fi posibil din cauza programului încărcat al Majestăţii Sale, a precizat purtătorul de cuvânt al prinţului.

Ducele înţelege bineînţeles agenda de angajamente a tatălui său, precum şi alte diverse priorităţi şi speră să-l revadă în curând.

Charles a revenit săptămâna trecută la îndatoririle publice pentru prima dată de la diagnosticarea cu o formă neprecizată de cancer. Palatul Buckingham a spus că agenda regelui va fi foarte atent administrată astfel încât riscurile privind sănătatea suveranului să fie minimizate.

Palatul Buckingham a spus că nu comentează pe marginea unor subiecte care-l privesc pe Harry.

Marţi, Harry, care a fost în trecut militar în armata britanică şi a participat la misiuni în Afganistan, a avut mai multe întâlniri legate de Invictus Games. Miercuri, va participa la o slujbă de mulţumire oficiată în catedrala St Paul din Londra, prilej cu care va ţine şi un discurs.

După ce Harry va finaliza vizita in Marea Britanie, Meghan i se va alătura prinţului cu prilejul unei vizite în Nigeria.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel