Tudor Chirilă le cere USR-iştilor să îşi verifice "doctorii" din partid: Nu cred că partidul lor e întruchiparea eticii academice

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Facebook Tudor Chirilă
Facebook Tudor Chirilă

Tudor Chirilă le recomandă celor din USR să îşi verifice "doctorii" din propriul partid, înainte de a politiza demersuri ale societăţii civile privind nereguli din alte partide. 

"USR ar putea să demareze o mişcare de curăţare a propriului partid de tot soiul de “doctori”. Având în vedere că plagiatul pare sport național nu cred că partidul lor e întruchiparea eticii academice. În general, partidele ar trebui să se abțină și de la a confisca mișcări ale societățîi civile. USR datorează mult din ascensiune protestelor #rezist cărora li s-a alăturat, însă ăsta a fost prilejul perfect pentru televiziunile penalilor să creeze diversiunea unui protest cu o agendă politică. M-am plictisit/săturat de câte ori am fost făcut userist sau penelist doar pentru că am ieșit în stradă împotriva hoților și pentru o țară mai normală.

În continuare cred că nu există rău mai mare decât PSD și ulterior USL, trăim chestia asta sub ochii noștri, cred că USR e un partid mult mai puțin corupt, fie și pentru faptul că nu au fost la butoane, însă luptele lor interne sau eliminarea unor figuri importante i-au făcut să-și piardă credibilitatea și să alimenteze ideea nesănătoasă că în România protestele sunt degeaba. Nu cred că protestele sunt degeaba atâta timp cât nu sunt confiscate. E o lecție pe care și societatea civilă are datoria să o învețe.

Odată, în fața girafei de la Antipa, i-am spus lui Vlad Voiculescu pe care, de altfel, îl apreciez, că nu are ce căuta în piață pentru că e politician. El mi-a spus că e acolo in calitate de cetățean. Eh, eu vreau să spun că atunci când ajungi politician trebuie să lucrezi cu alte instrumente, nu cu cele ale celor pe care îi servești. Știu, pare ideal, dar numai așa se poate naște acel checks and balances de care are nevoie o societate normală", a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Tudor Chirilă: România nu-şi iubeşte copiii. E un adevăr

”România nu-şi iubeşte copiii. E un adevăr pe care dacă l-am accepta şi recunoaşte colectiv, am face un bine enorm societăţii noastre. Şi copiilor”este mesajul transmis de Tudor Chirilă de 1 iunie.

Totodată, artistul a prezentat rezultatele unui raport îngrijorător privind bunăstarea copiilor din mediul rural. Conform raportului în cauză, 1 din 10 copii de la sate nu frecventează în prezent nicio instituţie de învăţământ, 2 din 10 copii spun că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură niciodată suficientă mâncare.  Un sfert dintre aceștia susțin că elevii din familiile sărace sunt discriminaţi, 31% dintre copiii de la ţară declară că niciodată sau doar uneori se simt puternici şi sănătoşi, iar 14% dintre adolescenţi se duc frecvent sau chiar mereu la culcare nemâncaţi, pentru 9% dintre ei această dramă fiind ceva obișnuit.

”Încă o zi în care ne prefacem că copiii sunt în centrul societăţii noastre"

”Încă o zi în care ne prefacem că copiii sunt în centrul societăţii noastre. Încă o zi în care vorbim despre lumea pe care ar trebui s-o construim pentru copiii noştri sau despre încrederea pe care ar trebui să le-o insuflăm. Nu mai vorbesc de dragoste. Ieri am fost invitat la un podcast la liceul Emanuil Gojdu din Oradea şi apoi la o întâlnire cu elevi de la acelaşi liceu. Din discuţie a reieşit cumva că întrebările pe care le are generaţia asta sunt legate de nesiguranţă profesională, lipsa orientării în zona asta şi paralelismul şcolii cu viaţa. Școala noastră nu pregăteşte copiii pentru viaţă. Copiii ăia pe care îi sărbătorim azi şi cărora le atribuim viitorul nostru. Azi e ziua copilului. Da, e frumos să fii copil când ai măcar siguranţa zilei de mâine. Ce se întâmplă cu restul: cei pentru care familiile nu au bani că să-i ţină în şcoală, mamele copile care fac copii în urma abuzurilor adulţilor, ce se întâmplă cu cei care cresc în familii dezorganizate predestinaţi să devină la rândul lor ba alcoolici, ba infractori sau în cel mai bun caz şomeri dependenţi de un ajutor social absurd de mic?

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel