Incendiu în Delta Neajlovului. Arde stuful pe aproximativ 50 de hectare

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Ce este focul lui Sumedru, tradiție românească: Pexels
Ce este focul lui Sumedru, tradiție românească: Pexels

Pompierii giurgiuveni acţionează, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins stuful şi vegetaţia uscată din Delta Neajlovului, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare, în localitatea Budeni.

Icendiul a fost anunţat în jurul prânzului, pompierii luptându-se de mai bine de opt ore cu flăcările, anunță ISU Giurgiu.

'ISU Giurgiu a fost solicitat astăzi, la orele prânzului, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi stuf izbucnit în Delta Neajlovului, pe raza localităţii Budeni.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Staţiei Colibaşi şi Punctului de Lucru Călugăreni cu trei autospeciale de stingere. Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta în multiple focare, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare, aceştia au reuşit să lichideze focarele de pe mal, însă nu au putut acţiona în interiorul Deltei deoarece zona este mlăştinoasă, iar siguranţa pompierilor ar fi pusă în pericol. În acea zonă stuful depăşeşte trei metri înălţime', se arată într-un comunicat de presă al ISU Giurgiu.

Pompierii mai spun că nu există riscul de răspândire a incendiului la gospodării sau la pădure. Totodată, pompierii au sesizat Garda de Mediu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel