Donald Trump a împlinit 78 de ani. Mesajul lui Biden: „Vârsta e doar un număr

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Donald Trump a împlinit 78 de ani. Mesajul lui Biden: „Vârsta e doar un număr/ Foto: Agerpres
Donald Trump a împlinit 78 de ani. Mesajul lui Biden: „Vârsta e doar un număr/ Foto: Agerpres

Vineri, Donald Trump a împlinit 78 de ani, potrivit Agerpres.

Alegerile din 5 noiembrie îi pun față în față pe republicanul Donald Trump și pe președintele democrat Joe Biden, în vârstă de 81 de ani. Vârsta a devenit un subiect de discuție major, deseori eclipsând problemele politice esențiale. Sondajele de opinie arată că americanii sunt mai preocupați de vârsta înaintată a lui Biden. Cu toate acestea, Trump, la 78 de ani, este cu doar trei ani și jumătate mai tânăr.

În campanie, Trump a evitat să facă o problemă explicită din vârsta lui Biden, dar a profitat de fiecare greșeală verbală și de mersul greoi al acestuia pentru a-l prezenta ca fiind inapt pentru funcția de președinte. „Nu este vorba despre vârstă, ci despre competența mintală”, a declarat purtătoarea de cuvânt a campaniei lui Trump, Karoline Leavitt, subliniind diferența dintre Biden și Trump în ochii alegătorilor.

Biden a răspuns întrebărilor legate de vârsta sa, îndemnând alegătorii să se concentreze pe realizările sale din timpul mandatului. El l-a descris pe Trump ca fiind o amenințare la adresa democrației, amintind de eforturile acestuia de a schimba rezultatul alegerilor din 2020 și criticând discursurile sale incoerente și retorica inflamatorie împotriva imigranților.

„La mulți ani la împlinirea a 78 de ani, Donald. Ia-o ca de la un bătrân la altul: vârsta este doar un număr”, a postat Biden pe platforma X, însoțit de un scurt videoclip care contrastează acțiunile și politicile sale cu cele ale lui Trump. „Aceste alegeri, însă, reprezintă o opțiune”, a adăugat el.

Un sondaj Reuters/Ipsos din februarie arată că 78% dintre respondenți, inclusiv 71% dintre democrați, consideră că Biden, deja cel mai vârstnic președinte al SUA, este prea bătrân pentru a lucra în guvern. Aproximativ 53% dintre respondenți au estimat că Trump, care a fost președinte între 2017 și 2021, este prea în vârstă pentru a lucra în guvern.

Astfel, indiferent de rezultatul alegerilor din 5 noiembrie, americanii vor avea cel mai vârstnic președinte învestit vreodată. Această realitate reflectă nu doar provocările legate de vârstă, ci și complexitatea alegerilor actuale, unde competența și realizările politice sunt puse în balanță cu percepțiile legate de capacitatea fizică și mentală a candidaților.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel