Tudor Chirilă: România nu-şi iubeşte copiii. E un adevăr

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Tudor Chirilă: România nu-şi iubeşte copiii / Foto: Facebook Tudor Chirilă
Tudor Chirilă: România nu-şi iubeşte copiii / Foto: Facebook Tudor Chirilă

Tudor Chirilă a transmis un mesaj dur de Ziua Internațională a Copiilor.

”România nu-şi iubeşte copiii. E un adevăr pe care dacă l-am accepta şi recunoaşte colectiv, am face un bine enorm societăţii noastre. Şi copiilor”este mesajul transmis de Tudor Chirilă de 1 iunie.

Totodată, artistul a prezentat rezultatele unui raport îngrijorător privind bunăstarea copiilor din mediul rural. Conform raportului în cauză, 1 din 10 copii de la sate nu frecventează în prezent nicio instituţie de învăţământ, 2 din 10 copii spun că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură niciodată suficientă mâncare.  Un sfert dintre aceștia susțin că elevii din familiile sărace sunt discriminaţi, 31% dintre copiii de la ţară declară că niciodată sau doar uneori se simt puternici şi sănătoşi, iar 14% dintre adolescenţi se duc frecvent sau chiar mereu la culcare nemâncaţi, pentru 9% dintre ei această dramă fiind ceva obișnuit.

”Încă o zi în care ne prefacem că copiii sunt în centrul societăţii noastre"

”Încă o zi în care ne prefacem că copiii sunt în centrul societăţii noastre. Încă o zi în care vorbim despre lumea pe care ar trebui s-o construim pentru copiii noştri sau despre încrederea pe care ar trebui să le-o insuflăm. Nu mai vorbesc de dragoste. Ieri am fost invitat la un podcast la liceul Emanuil Gojdu din Oradea şi apoi la o întâlnire cu elevi de la acelaşi liceu. Din discuţie a reieşit cumva că întrebările pe care le are generaţia asta sunt legate de nesiguranţă profesională, lipsa orientării în zona asta şi paralelismul şcolii cu viaţa. Școala noastră nu pregăteşte copiii pentru viaţă. Copiii ăia pe care îi sărbătorim azi şi cărora le atribuim viitorul nostru. Azi e ziua copilului. Da, e frumos să fii copil când ai măcar siguranţa zilei de mâine. Ce se întâmplă cu restul: cei pentru care familiile nu au bani că să-i ţină în şcoală, mamele copile care fac copii în urma abuzurilor adulţilor, ce se întâmplă cu cei care cresc în familii dezorganizate predestinaţi să devină la rândul lor ba alcoolici, ba infractori sau în cel mai bun caz şomeri dependenţi de un ajutor social absurd de mic?

România nu-și iubește copiii. E un adevăr pe care dacă l-am acceptă și recunoaște colectiv am face un bine enorm societății noastre. Și copiilor. Dar pe noi bolile noastre sociale ne sperie. Și preferăm să băgăm mizeria sub preș. Că poate e inspecție și nu dăm bine. Azi e 1 iunie. Copiii norocoși se bucură de activități cu părinții. Ceilalți…Las mai jos raportul World Vision România despre bunăstarea copilului din mediul rural. Merită citit, deși nu e o lectură ușoară. Dar e una necesară că să nu ne mai amăgim la nesfârșit cu iluzia că copilul e în centrul societății.”, scrie Tudor Chirilă într-o postare pe Facebook.

Tudor Chirilă: „Lumea nici nu prea știe că am copii”. Cum vede artistul toleranța românilor

Tudor Chirilă a fost invitat în emisiunea „Interviurile Spectacola”, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre spectacolul  „Visul American”, în regia Iarinei Demian, în care interpretează 9 personaje, dar și despre viața sa personală.

„Ca să nu ne mai gândim că trăim într-o societate, unde dacă nu te căsătorești și nu ai copii, iarăși ești pus la zid. Pe mine mă scoate din sărite chestia asta. Da, e adevărat, am doi copii și să zicem că am ieșit din sfera aia. Lumea nici nu prea știe că am copii, că eu nu vorbesc despre chestia asta, e treaba mea”, a spus el. Vezi mai mult AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel