CECENII ar fi plecat acasă cu coada între picioare. Cum folosește Putin, ”apărătorul creștinătății”, luptători musulmani împotriva fraților săi ortodocși

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Putin recurge la orice mijloace pentru a-și îndeplini obiectivele.

”Allahu Akbar” se poate distinge din discursul unui lider militar cecen, care ascultă o melodie cu mesaj religios, în timp ce se plimbă cu mașina printre ruinele clădirilor bombardate de armata rusă.

Ei sunt soldații patriei, trimiși de Vladimir Putin pentru pacificare.

Astfel, ortodoxul practicant Putin, ”cel mai mare ctitor de la Sfântul Munte şi de la Ierusalim”, așa cum spunea un înalt prelat din Biserica Ortodoxă Română, este în stare de orice pentru a-și atinge scopul. Trimite chiar și Kadîroviți musulmani pentru a lupta împotriva unui popor ortodox, care este condus de naziști, în fruntea cărora se află Zelenski, un evreu.

Un ghiveci ideologic, livrat de Putin unui popor rus anesteziat de propaganda și cenzura sovietică.

Totuși luptătorii ceceni nu par să-și fi făcut bine treaba, ba din contră, iar publicația Radiosvoboda, care citează surse din serviciul ucrainean de informații (SBU), relatează că armata de ceceni ar fi fost retrasă și s-ar fi întors la Groznîi pe 13 martie.

Cu ce fapte de arme se laudă Kadîroviții lui Putin

Intrarea în luptă a cecenilor a fost dejucată de armata ucraineană, care a beneficiat probabile și de sprijin de la diferite servicii de informații străine. Astfel, la 27 februarie  comandantul regimentului 141 motorizat al Rosguard-ului cecen, generalul Magomed Tushayev, a fost ucis în timpul invaziei Ucrainei.  În total, între 26 și 28 februarie, kadyroviții ar fi pierdut câteva sute de luptători.

Pe 4 martie, un alt detașament din Garda Națională a Republicii Cecene, de aproximativ 1.200 de oameni, sosise din Belarus prin zona Cernobîl, potrivit informațiilor comunicate de SBU. 

Potrivit unor surse din SBU, într-o noapte, muniția cecenilor a fost aruncată în aer, iar unii dintre luptători au murit. Ulterior, luptătorii ceceni au acționat mai prudent și s-au împărțit în mai multe grupuri.

”Dar ei nu au luat parte direct la lupte, ci s-au implicat doar în ”terorizarea” populației locale”, mai spune sursa publicației.

Publicația Hromadske publică mărturia unui supraviețuitor din infernul de la Gostomel, localitate unde au avut confruntări importante, care relatează despre cruzimea bandelor de kadîroviți. 

”A doua zi (25 februarie - n.r.) „Kadîroviții” au pătruns din Ivankov. Au jefuit, au distrus curți, dacă cineva nu deschidea, trăgeau în case, unele anexe au fost dărâmate de transportoarele lor blindate.  În casele care le-au plăcut, se instalat singuri. (...)

Kadyroviții erau foarte cruzi cu oamenii. Dacă un câine lătra, era împușcat imediat. O persoană a rezistat, au tras în casă cu un lansator de grenade și l-au bătut pe proprietar”, spune un supraviețuitor de la Gostomel.

Pe 17 martie, ministrul de Interne Vadym Denysenko, un consilier al Ministerului de Interne, susținea că majoritatea regimentului Kadîrov care a luat parte la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia a fost lichidat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel