40.000 de mercenari din SIRIA. Număr ”nerealist” / Mitul CECENILOR, oficial ucrainean: O mare parte din ei fertilizează cernoziomurile noastre

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Ca urmare a indicațiilor președintelui Putin de a aduce în Ucraina ”voluntari”, au apărut informații cu privire la o ”armată” de 40 de mii de sirieni.

 

Direcția de Informații Militare Ucrainene (GUR) a raportat mai multe detalii despre eforturile Rusiei de a recruta mercenari sirieni.

GUR arată că președintele sirian Bashar al-Assad a promis că va recruta 40.000 de luptători sirieni pentru a fi dislocați în Ucraina, în timp ce armata rusă ar avea ordin să transporte zilnic până la 300 de luptători din Siria în Ucraina, arată analiza ISW.

Autoritățile ruse le promit recruților sirieni că vor acționa exclusiv ca poliție în teritoriile ocupate.

O mie de luptători, deja recrutați 

Totodată, Statul Major al Forțelor Armate ucrainene susține că Rusia începe să ia măsuri pentru a compensa pierderile de personal. 

Potrivit informațiilor disponibile, ocupanții ruși au recrutat deja aproximativ 1.000 de voluntari din așa-numita armată a lui Bashar al-Assad și Hezbollah, relatează UkrainskaPravda.

Principala cerință pentru luptătorii străini este experiența de luptă urbană.

În același timp, conform informațiilor armatei ucrainene, militanții aduși din Siria ar avea un moral scăzut și sunt mai degrabă interesați să fugă în Vestul Europei.

De aceeași părere este și Vadim Denysenko, consilierul ministrului ucrainean de interne: ”Aceștia (sirienii n.r.) sunt oameni care vor încerca să scape imediat de pe câmpul de luptă pentru a încerca să ajungă undeva în Uniunea Europeană”.

40.000 de sirieni în Uraina, un număr nerealist / Mitul cecenilor, spulberat

Vadim Denysenko estimează că cifra vehiculată în ultimele zile, privind cei 40 de mii de sirieni, este nerealistă, întrucât Assad ar risca să rămână descoperit în Siria.

Întrebat despre faptul că 40.000 de mercenari sirieni ar putea fi trimiși în Ucraina pentru a lupta de partea Rusiei, Denisenko a spus că „întreaga armată siriană are în prezent aproximativ 100.000 - 130.000 de oameni. Aceasta include structurile de rezervă, inclusiv organizațiile paramilitare care s-au alăturat armatei siriene în ultimul an”.

”Să-ți imaginezi că Assad va trimite în Ucraina 40.000 de oameni din armata sa sau din trupele interne, înseamnă că Assad trebuie să se predea, pentru că toți cei care erau împotriva lui vor ridica din nou capetele și acolo va începe un nou război civil”, a arătat Denisenko.

Consilierul spune că mai există și o problemă logistică, pentru transportul acestor trupe, fiind necesare aproximativ 2.000 de zboruri cu avioane de transport ale Rusiei, IL-76.

Denysenko a remarcat că și în cazul sirienilor este circulată aceeași mitologie ca în cazul cecenilor.

"Aici era un singur regiment de ceceni. Adică o mie - o mie și jumătate de oameni. Și cei mai mulți dintre ei deja fertilizează cernoziomurile noastre", a conchis Denisenko.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel