ÎPS Teodosie: Domnul Putin NU-i negru cum îl vedeți, e cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi Ierusalim. Şi noi îl judecăm ca răufăcător

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

ÎPS Teodosie a făcut declarații controversate despre președintele Vladimir Putin.

ÎPS Teodosie a făcut marţi declarații incredibile despre președintele Rusiei și susținut că liderul de la Kremlin nu ar trebui privit ca "un răufăcător pentru că este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim".

ÎPS Teodosie nu este de acord cu imaginea pe care întreaga lume i-o face lui Vladimir Putin, al cărui plan este să declanșeze războiul cu Ucraina. Acesta a criticat modul în care este perceput de români, pentru că "nu-i negru cum îl prezintă toată lumea".

"Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori.

Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători. Sigur că au păcatele lor. Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Sunt de altă origine", a declarat arhiepiscopul ÎPS Teodosie.

BOR, reacție după controversa iscată de ÎPS Teodosie

Într-ul comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a precizat să este dreptul părintelui să "se exprime în nume strict personal"

"Asa cum deja se ştie, arhiepiscopul Teodosie obişnuieşte să se pronunţe sui generis inclusiv pe unele teme extrabisericeşti. În virtutea autonomiei eparhiale pe care alege să o folosească uneori în mod original, are desigur dreptul să se exprime public pe orice temă, fără ca asta să însemne că se exprimă în numele BOR, ci în nume strict personal.

BOR comunică public în plan decizional şi pe teme fundamentale doar prin Sfântul Sinod şi prin Cancelaria acestuia, nu printr-un anumit ierarh", a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR, într-un răspuns pentru adevărul.ro.

Putin, pus la ZID de un general rus: Să renunţe la politica criminală și să-și dea DEMISIA! Rusia se află la limita SFÂRȘITULUI ca stat

Generalul rus în rezervă Leonid Ivașov îi cere președintelui rus Vladimir Putin să își dea demisia dacă nu o să se preocupe de problemele reale ale Rusiei și nu va "renunța la politica criminală de provocare a unui război" în Ucraina, într-un apel adresat public și citat de Deutsche Welle în limba rusă.

Cine este Leonid Ivaşov

Generalul în rezervă Leonid Ivaşov, fost responsabil cu cooperarea externă in Ministerul Apărării (1996-2001), în prezent şeful unei asociaţii a ofiţerilor din întreaga Rusie, a adresat apelul său şefului statului şi poporului rus. Ivașov se opune transformării conflictului legat de Ucraina în confruntări militare pe scară largă între Moscova şi ţara vecină.

Generalul în rezervă Leonid Ivaşov, fost responsabil cu cooperarea externă in Ministerul Apărării (1996-2001), se opune transformării conflictului legat de Ucraina în confruntări militare pe scară largă între Moscova şi Ucraina.

Citește continuarea AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel