Rușii vor muncitori din Coreea de Nord pentru a reconstrui Donbasul ocupat

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: flickr / Roman Harak
Foto: flickr / Roman Harak

Rusia ar putea aduce muncitori din Coreea de Nord pentru a recontrui Donbasul

Rușii intenționează să angajeze muncitori nord-coreeni pentru a repara instalațiile deteriorate din zona ocupată a Donbass, a declarat adjunctul șefului Cabinetului de Miniștri al Federației Ruse, Marat Husnulin, care este citat de agenția de propagandă RIA Novosti.

„Constructorii din RPDC (Coreea de Nord) ne-au abordat acum cu o propunere (să meargă în Donbas – n.red.). Vreau să spun că muncitorii nord-coreeni sunt foarte productivi la locul de muncă, avem muncitori în țară, îi cunoaștem. Ei știu să lucreze. Și dacă există probleme legale nu se vor întâmpla, consider că este posibil", remarcă Husnulin.

Președintele rus Vladimir Putin i-a scris liderului nord-coreean Kim Jong Un că cele două țări vor „extinde împreună relațiile bilaterale cuprinzătoare și constructive”.

În Ucraina, lucrurile se precipită: ”Sezonul estival” din Crimeea se aprinde / Rușii nu renunță la Zaporijjia și lovesc orașele ucrainene

Zaporijjia

Rusia pregătește un atac cu steag fals, intenționând să învinuiască Forțele Armate ucrainene pentru acesta, preconizează ISW.

Pe 18 august, pentru prima dată după 6 iulie 2022, nu au fost anunțate câștiguri teritoriale rusești în Ucraina. Cu toate acestea, forțele ruse desfășurau încă ofensive terestre limitate și fără succes în direcția estică pe 18 august.

Ministerul rus al Apărării pare să creeze condiții de informare pentru a da vina pe forțele ucrainene pentru viitoarele operațiuni la Centrala Nucleară (CNP) Zaporijjia.

Crimeea

Guvernatorul rus instalat în regiune neagă că cineva ar fi fost rănit şi a spus că exploziile nu ar fi produs nicio pagubă, aceasta în pofida imaginilor şi clipurilor video transmise pe internet şi care par să arate explozii uriaşe, care luminează cerul nopţii. Guvernatorul a mai declarat că forţele antiaeriene au doborât o dronă ucraineană.

Tot în Crimeea au fost bombardamente în apropiere de localitatea Kerci. La origine este chiar aviaţia rusă, care a anunţat că a tras în ţinte nespecificate din jurul oraşului, poartă de intrare către podul de optsprezece kilometri care leagă Crimeea de Rusia, construit în 2018.

Ucraina consideră podul rutier şi feroviar drept o ţintă legitimă, dar Moscova a ameninţat cu represalii masive în cazul unui atac. Pe de altă parte, noi explozii au fost semnalate la graniţa ruso-ucraineană. Locuitorii din două sate din sud, la cincisprezece kilometri de graniţa cu Ucraina, au fost evacuaţi după ce un depozit de muniţii a luat foc.

Forţele Armate ale Ucrainei vor face tot posibilul pentru a lichida obiectivele militare şi podurile construite ilegal în Crimeea în anii de ocupaţie rusă - a declarat Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene.

Potrivit acestuia, "sezonul de catifea din peninsulă va fi foarte aprins". Podoliak a menţionat că Ucraina va continua să insiste asupra demontării voluntare de către Moscova a obiectivelor construite ilegal. "Dacă inamicul nu este de acord, se vor folosi alte mijloace" - a subliniat consilierul. Mihailo Podoliak a remarcat că, pentru ocupanţi, pericolul nu va face decât să crească. Nu este exclusă o anumită "neplăcere" şi în cazul podului construit ilegal de ruşi peste strâmtoarea Kerci - potrivit reprezentantului Preşedinţiei Ucrainei. "În ceea ce priveşte podul peste Kerci, se pare că aceasta nu este o chestiune de distrugere militară. S-ar putea 'aşeza', cumva, din oboseală. La urma urmei, (podul - n.r.) nu va putea rezista transportului mulţimii de oameni care vor fugi din Crimeea" - a declarat Podoliak.

Guvernatorul Sevastopolului a declarat că o dronă ucraineană a fost doborâtă în apropierea unui aerodrom rusesc

Guvernatorul Sevastopolului, din Crimeea ocupată de ruşi, a declarat că o dronă ucraineană a fost doborâtă de sistemele defensive antiaeriene, în apropierea unui aerodrom militar important, scrie BBC, citat de Rador.

Au avut loc mai multe explozii la baza aeriană Belbek, dar guvernatorul a declarat că nu au fost înregistrate pagube. Nu a fost făcută nicio confirmare independentă a afirmaţiilor. O altă bază aeriană rusească din Crimeea, aerodromul Saki, a fost devastat de explozii anterior, în cursul lunii august. Ruşii au declarat că acela a fost un accident, dar oficialii ucraineni au sugerat că a fost vorba despre o operaţiune de sabotaj.

Ciitește mai departe AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel