Rachete hipersonice Kinjal, lansate în Ucaina. Rusia spune care au fost ȚINTELE atinse

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: Racheta Kinjal montată pe MiG31K / Kremlin.ru, via wikipedia
Foto: Racheta Kinjal montată pe MiG31K / Kremlin.ru, via wikipedia

Armata rusă a anunțat că a folosit rachete hipersonice Kinjal (Pumnal) împotriva Ucrainei. 

”La 18 martie, sistemul de rachete Kinjal, ce operează rachete balistice hipersonice, a distrus un depozit important subteran de rachete și muniție, aparținând trupelor ucrainene în satul Delyatyn, regiunea Ivano-Frankivsk”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Konașenkov.

Rachetele balistice supersonice Kinjal (Pumnal) și rachetele de croazieră "Zircon", considerate de Putin drept "invincibile", sunt sisteme dezvoltate de Rusia în ultimul deceniu. 

Kinjal presupune lansarea unei rachete balistice hipersonice de înaltă precizie de pe un interceptor cu rază lungă MiG-31 modernizat (MiG-31K).

Potrivit armatei ruse, racheta este capabilă să lovească ținte la o distanță de peste 1.000 de kilometri, depășind în același timp toate sistemele de apărare antiaeriană și antirachetă.

Rapoartele anterioare ale armatei ruse spuneau că 10 aeronave militare au fost modificate pentru a putea lansa noua rachetă Kinjal, scrie Radiosvoboda.

Partea ucraineană nu a comentat încă declarația Ministerului rus al Apărării.

Rusia anunță că a lansat rachete de pe vapoarele din Marea Neagră și Marea Azov

Ministerul Apărării din Rusia susține că Ucraina a fost atacată în acest weekend cu rachete lansate de pe vapoare aflate în Marea Neagră și în Marea Azov.

Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului rus, anunță că Rusia a lansat rachete hipersonice care zboară de cinci ori mai repede decât viteza sunetului.

„Rachetele au fost lansate din Marea Neagră împotriva uzinei Nizhyn care repară vehicule blindate avariate în lupte”, a spus Konashenkov, potrivit Sky News.

Alte rachete, inclusiv hipersonice, au fost lansate din Crimeea pentru a distruge un depozit de carburant folosit de ucraineni.

Moscova mai pretinde că a lovit un centru ucrainean de pregătire militară unde se aflau străini care luptau alături de armata Ucrainei.

În paralel, Rusia continuă să nege faptul că țintește și zone civile.

Rusia crește producția în industria militară

Semnalele sunt că Federația Rusă va continua un asalt pe trei direcții strategice, în jurul Kievului, în est și în sud.

Totuși, operațiunile de invadare decurg cu dificultate, iar așteptările inițiale au fost complet revizuite. Estimările armatei ucrainene arată că Rusia și-a epuizat mare parte din munițiile de precizie destinate operațiunii din Ucraina. 

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat pe pagina sa de Facebook că există semnale privind accelerarea activității fabricilor militare care produc rachete ”Kalibr” și ”Smerch”. Potrivit sursei citate, fabricile ar urma să funcționeze, de acum încolo, în regim non-stop.

Citește și: 40.000 de mercenari din SIRIA. Număr ”nerealist” / Mitul CECENILOR, oficial ucrainean: O mare parte din ei fertilizează cernoziomurile noastre

Serviciile de informații ucrainene au continuat să raporteze că forțele ruse se confruntă cu dificultăți în echiparea atât a unităților de luptă, cât și a celor de sprijin.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel