Mazărea verde nu trebuie să lipsească din dietă: are câteva beneficii uimitoare pentru sănătate

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Mazărea verde nu trebuie să lipsească din dietă. Sursa foto: freepik.com
Mazărea verde nu trebuie să lipsească din dietă. Sursa foto: freepik.com

Mazărea verde face parte din familia leguminoaselor și are zeci de beneficii pentru sănătate.

Denumită științific Pisum sativum, mazărea este bogată în proteine, vitamine și săruri minerale. Totuși, există alte 5 beneficii extraordinare despre care poate nu știați.

Iată cele cinci motive pe care trebuie neapărat să știi pentru include mazărea verde în meniu.

Mazărea verde reduce pofta de mâncare. Dacă ai tendința de a mânca în exces, mazărea verde te poate ajuta. Nivelul ridicat de proteine ​​activează anumiți hormoni din organism, care reduc pofta de mâncare. Deoarece alimentele bogate în proteine ​​sunt digerate în câteva ore, te vei simți sătul câteva ore. Consumul unei cantități adecvate de macronutrienți va reduce cantitatea de calorii consumate pe parcursul zilei, potrivit unui studiu realizat de revista academică Nutrition & Metabolism. 

Patru remedii naturale care combat insomnia: vei adormi mai repede și vei avea un somn profund

Mazărea verde oferă proteine. Dacă faci sport și vrei să creșteți masa musculară, urmează o dietă bogată în proteine. Consumul cantităților adecvate de proteine ​​te ajută să-ți menții sau să crești masa musculară. Astfel, mazărea oferă 7,86 grame de proteine ​​pentru fiecare 145 grame, ceea ce o face ideală pentru construirea mușchilor. Mazărea este o sursă excelentă de proteine ​​și pentru persoanele care urmează diete vegetariene.

Cu toate acestea, mazărea nu este o sursă completă de proteine, deoarece le lipsește aminoacidul metionină. Prin urmare, mazărea trebuie combinată cu o altă sursă de proteine.

Ridurile din jurul ochilor vor rămâne amintire, cu această mască minune

Mazărea verde menține sub control nivelul de glucoză din sânge. Dacă suferi de diabet sau vrei să-ți ții glicemia sub control, consumă mazăre verde.  În primul rând, mazărea are un indice glicemic relativ scăzut, potrivit cercetărilor.

Mazărea este bogată în fibre. Acest lucru încetinește rata de absorbție a carbohidraților, favorizând și o încetinire și stabilitate a nivelului de zahăr din sânge. Mai mult, proteinele din mazăre stabilizează nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Care sunt cele mai bogate alimente în antioxidanți și cum se manifestă stresul oxidativ

Mazărea verde favorizează digestia. Dacă ai probleme digestive, consumă mazăre. Fibrele din mazăre hrănesc bacteriile bune din intestin, menținându-le sănătoase și împiedicând suprapopularea bacteriilor nesănătoase. La rândul său, acest lucru reduce riscul de a dezvolta tulburări gastro-intestinale, cum ar fi boala inflamatorie a intestinului, sindromul colonului iritabil și cancerul de colon.

Planta care reduce stresul, depresia și previne cancerul de sân și colon. Efecte după șase săptămâni

Mazărea verde scade hipertensiunea arterială și previne bolile de inimă. Bolile de inimă pot fi prevenite prin consumul regulat de mazăre verde. Aceste leguminoase conțin minerale benefice pentru inimă, cum ar fi magneziu, potasiu și calciu. Dietele bogate în magneziu, potasiu și calciu reduc hipertensiunea arterială, un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare. Conținutul ridicat de fibre poate scădea colesterolul total și colesterolul „rău”, care agravează sănătatea inimii. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel