Ridurile din jurul ochilor vor rămâne amintire, cu această mască minune

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Ridurile din jurul ochilor vor rămâne amintire, cu această mască minune. Sursa foto: freepik.com
Ridurile din jurul ochilor vor rămâne amintire, cu această mască minune. Sursa foto: freepik.com

O mască eficientă poate reduce ridurile din jurului ochilor. În plus, va elimina și cearcănele, dacă va fi aplicată o dată la două zile.

Masca despre care vorbim se prepară din unt moale și pătrunjel. Trebuie să amesteci  o lingură de unt moale cu o lingură de pătrunjel tocat mărunt.

Această mască poate fi aplicată în două moduri. Poți înmia un tampon de bumbac în această mască și aplică-l apoi pe ochi sau poți întinde un strat gros de masca în jurul ochilor.

Care sunt cele mai bogate alimente în antioxidanți și cum se manifestă stresul oxidativ

Masca se lasă să acționeze 15 minute, apoi clătește fața. Pentru ca efectul să fie stabil, aplică, regulat, masca de unt și pătrunjel.


Pătrunjelul, bogat în vitamine și minerale

Ridurile din jurul ochilor pot fi atenuate cu ajutorul pătrunjelului, care este una dintre cele mai cunoscute plante aromatice cu proprietăți medicinale. Datorită conținutului de vitamine și minerale, pătrunjelul are efecte benefice asupra sănătății, ameliorând simptomele cauzate de anumite afecțiuni. 

8 beneficii surprinzătoare ale ceaiului de tei

Cultivat de 2000 de ani, pătrunjelul era  folosit pentru proprietățile sale medicinale, iar mai apoi a fost introdus în bucătărie.

Există peste 30 de specii de pătrunjel, iar cel mai des cultivate  cele cu frunza creață, plată sau dreaptă. Planta se găsește în magazine pe tot parcursul anului, însă poate fi cultivată în gradina sau ghiveci. Pătrunjelul este apreciat pentru rădăcina sa albă, sub forma conică, dar și pentru frunzele aromate, care conțin zeci de vitamine și minerale importante.

Planta care reduce stresul, depresia și previne cancerul de sân și colon. Efecte după șase săptămâni

 Planta este bogată în vitaminele A, C și K, conține minerale importante pentru piele, precum calciu, potasiu, zinc, mangan și cupru. 

Mai mult, pătrunjelul este o sursă bună de antioxidanți valoroși, precum carotenoide și flavonoide), are proprietăți antiinflamatoare, antimicrobiene și anti-îmbătrânire.

Reduce aspectul ridurilor și a liniilor de expresie, stimulează producția de colagen, repararea celulelor afectate ale pielii și ajută pielea să arate mai tânără și mai suplă.


Untul cremos și proaspăt reduc ridurile

Untul conține  vitamina A, care sprijină tiroida, glandele suprarenale și sistemul cardiovascular. Acest produs este bogat în antioxidanți, vitaminele A și E, dar și seleniu. Untul este o sursa buna de colesterol „bun”, care acționează ca antioxidant. 

Cea mai bună dietă pentru 2023, validată de oamenii de știință. Iată topul celor mai sănătoase metode de slăbit

În plus, untul conține acid linoleic, care protejează împotriva cancerului. Este o sursă de iod, necesar pentru o funcționarea tiroide, și ajută la sănătatea gastrointestinală. Untul este o sursa buna de vitamina K2, care previne apariția cariilor dentare și ajută la construirea unui sistem osos puternic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel