8 beneficii surprinzătoare ale ceaiului de tei

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepick @svechkovaolena
Foto: Freepick @svechkovaolena

Iată 8 beneficii surprinzătoare ale ceaiului de tei.

Ceaiul de tei a fost apreciat pentru proprietățile sale sedative puternice de sute de ani.

Ceaiul de tei a fost folosit în medicina populară din toate culturile pentru a ameliora tensiunea arterială ridicată, a calma anxietatea și a calma digestia.

Pentru a crea această infuzie din plante, florile, frunzele și scoarța sunt fierte și infuzate. Separat, aceste componente au fost folosite în diferite scopuri medicinale.

Iată 8 beneficii surprinzătoare ale ceaiului de tei

1. Poate favoriza relaxarea

Ceaiul de tei poate favoriza relaxarea prin inhibarea capacității de a deveni excitat. Cu toate acestea, nu există cercetări la om cu privire la acest efect.

2. Poate ajuta la combaterea inflamațiilor

Inflamația cronică poate contribui la dezvoltarea multor afecțiuni, inclusiv a diabetului de tip 2 și a cancerului.

Ceaiul de tei conține antioxidanți puternici, precum tilirosida și kaempferolul, care ajută la combaterea inflamației. Inflamația cronică este asociată cu multe boli, inclusiv cu diabetul și cancerul.

3. Poate reduce durerea ușoară

Durerea cronică afectează milioane de oameni din întreaga lume. 

Tilirosida și quercetina - doi antioxidanți din ceaiul de tei - pot ajuta la reducerea durerii. Totuși, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina cât de mult ceai ar trebui să beți pentru a beneficia de acest potențial beneficiu și dacă această cantitate ar fi sigură.

4. Poate avea efecte diuretice

Ceaiul de tei a fost folosit în medicina populară pentru a favoriza transpirația și se crede că este un diuretic. Cu toate acestea, se justifică cercetări științifice pentru a explora aceste efecte pretinse.

5. Legat de scăderea tensiunii arteriale

Se crede că unele dintre componentele vegetale din ceaiul de tei, cum ar fi tilirosida, rutosida și acidul clorogenic, reduc tensiunea arterială

Medicina populară a folosit ceaiul de tei pentru a reduce tensiunea arterială. Mecanismul care stă la baza acestui efect este necunoscut și trebuie studiat în continuare.

6. Vă poate ajuta să dormiți

Calitatea și durata somnului afectează în mod semnificativ sănătatea.

Ceaiul de tei este utilizat cu ușurință în medicina populară pentru a promova somnul. Compușii săi vegetali au proprietăți sedative puternice, care pot încuraja relaxarea care duce la somn 

Ceaiul de tei favorizează somnul, dar modul în care exercită acest efect este limitat la dovezi anecdotice. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege această relație.

7. Calmează tractul digestiv

La fel ca orice ceai fierbinte, ceaiul de tei oferă căldură și hidratare blândă. Ambele îți calmează tractul digestiv, deoarece apa poate ajuta alimentele să se deplaseze prin intestine. Medicina populară promovează utilizarea ceaiului de tei în perioadele de disconfort gastric.

În perioadele de suferință gastrică, ceaiul de tei poate calma sistemul digestiv. S-a demonstrat că tilirosida, unul dintre compușii săi vegetali, ajută la combaterea diareei infecțioase. Totuși, sunt necesare mai multe cercetări cu privire la ceaiul de tei în mod specific.

8. Ușor de adăugat în dieta

Adăugarea ceaiului de tei în dieta ta poate fi la fel de simplă ca și prepararea unei căni bune și calde din el. Pentru a obține cei mai mulți antioxidanți din ceaiul dumneavoastră, fierbeți ceaiul în vrac, fără pungi cu filtru, potrivit Healthline.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel