Patru remedii naturale care combat insomnia: vei adormi mai repede și vei avea un somn profund

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Patru remedii naturale care combat insomnia. Sursa foto: freepik.com
Patru remedii naturale care combat insomnia. Sursa foto: freepik.com

Din cauza oboselii, a grijilor cotidiene, a stresului zilnic, tot mai mulți oameni au probleme cu somnul.

Dar înainte de a lua somnifere pentru a scăpa de insomnie, merită să folosești și remedii naturiste, care sunt la fel de eficiente în lupta cu insomnia. 

Dacă nu poți adormi sau dacă te trezești mult prea devreme, încearcă să mănânci câteva cireșe uscate înainte de culcare sau să bei suc din cireșe după cină.

Melatonina din fructe te ajută să dormi cu 1 oră și 24 de minute mai mult, susțin cercetătorii de la Universitatea de Stat din Louisiana.

12 alimente bogate în fibre. Care este cantitatea recomandată și la ce riscuri te expui dacă o depășești

Te trezești des, ai un somn agitat și te trezești obosit? În acest caz, bea, înainte de culcare, un pahar de suc de mere. Polifenolii din mere inhibă eliberarea histaminei în organism, ceea ce provoacă o reacție excesivă la alergeni. De asemenea, polifenolii din mere reduc semnificativ strănutul, umflarea mucoasei nazale și secrețiile nazale. 

Ridurile din jurul ochilor vor rămâne amintire, cu această mască minune

Persoanele care au luat, de două ori pe zi, de la 250 până la 300 mg de ginseng indian au putut adormi cu 20 de minute mai repede și au avut 49 de minute de somn neîntrerupt. Această plantă ajută la ameliorarea stresului și poți adormi repede.

Înainte de culcare, pulverizează-ți perna cu ulei esențial de portocale. Un studiu din 2021 a descoperit că mirosurile de citrice ajută să adormi mai repede.

Acele de pin, de la ceai la comprese, sunt eficiente în sezonul rece. 10 motive pentru a consuma ceaiul de pin

Cu toate că portocala este adesea inferioară lavandei în ceea ce privește proprietățile de liniștire, totuși este foarte utilă pentru îmbunătățirea somnului. Limonenul conținut în portocală ajută la restabilirea comunicării între glandele, care perturbă somnul atunci când sunt stresate.


 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel