Beneficiile sucului de morcovi: opt motive pentru ca să-l adaugi în dieta zilnică

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Beneficiile sucului de morcovi, opt motive pentru ca să-l adaugi în dietă zilnică. Sursa foto: freepik.com
Beneficiile sucului de morcovi, opt motive pentru ca să-l adaugi în dietă zilnică. Sursa foto: freepik.com

Sucurile proaspăt stoarse fac parte din dieta zilnică a multor persoane. Populare sunt portocalele, merele și roșiile.

Toate sunt, fără îndoială, foarte gustoase și sănătoase. Sucul de morcovi nu este inferior sucurilor de mere, citrice sau roșii.

După cum știți, morcovii sunt o sursă excelentă de vitamine A, E și C, calciu, fier și antioxidanți. Leguma este grozavă pentru o gustare, deoarece conține mulți nutrienți de care organismul are nevoie. În plus, morcovii pot fi consumați sub formă de suc proaspăt stors, care are multe despre proprietățile vindecătoare.

Sucul de morcovi accelerează metabolismul. Vitaminele B din sucul de morcovi ajută organismul să descompună grăsimile, proteinele și carbohidrații, pe are îi transformă în energie. Morcovii conțin, de asemenea, fibre alimentare, care ajută la menținerea greutății corporale normale și la prevenirea obezității.

Trei alimente sănătoase întăresc imunitatea în sezonul rece. Consumă-le zilnic

Morcovii conțin carotenoizi, care susțin creșterea și proliferarea celulelor din sânge care protejează organele de infecții. Corpul uman nu este capabil să producă singur aceste substanțe, motiv pentru care este atât de important să le obținem din alimente. Vitamina C din morcovi susține și sistemul imunitar.

Morcovii întăresc sănătatea ochilor. Vitamina A previne orbirea nocturnă și deteriorarea acuității vizuale, iar vitaminele B2, C și E protejează împotriva leziunilor celulare. Pe de altă parte, carotenoizii precum luteina și zeaxantina protejează împotriva efectelor nocive ale luminii albastre.

Aproape toți acești micronutrienți și vitamine au un efect antioxidant asupra ochilor, ceea ce reduce riscul de a dezvolta anumite boli oculare, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă. Toți acești nutrienți se găsesc în sucul de morcovi.

Uleiul de ricin, util pentru sănătatea și frumusețea părului. Iată cum se folosește

Morcovii reduc riscul de cancer. Sucul de morcovi conține nutrienți antioxidanți care pot reduce riscul de cancer. Ei neutralizează radicalii liberi care pot deteriora celulele și chiar ADN-ul. Fibrele alimentare din rădăcină contracarează și unele tipuri de cancer.

Morcovii sunt buni piele. Vitaminele C, E și K găsite în sucul de morcovi pot ajuta la sănătatea pielii. Vitamina C este un antioxidant și se găsește adesea în cremele de protecție solară. De asemenea, are un efect de întinerire, deoarece favorizează producția de colagen, întărește pielea deteriorată și previne formarea ridurilor.

Vitamina E poate proteja pielea de razele ultraviolete dăunătoare și poate ajuta la tratarea inflamației. Vitamina K joacă un rol important în vindecarea rănilor, deci este destul de eficientă în eliminarea cicatricilor și a vergeturilor.

Dieta longevității. Alimentele care te pot ajuta să trăiești 10 ani în plus

Morcovii sunt utili pentru femeile însărcinate. Femeile însărcinate au nevoie de acid folic, fier, calciu, vitaminele A, C și grupa B. Sucul de morcovi proaspăt stors este o sursă excelentă a acestor nutrienți. De exemplu, un pahar de suc de morcovi va furniza corpului uman aproximativ 10% din cantitatea zilnică recomandată de calciu și aproximativ 20% din aportul zilnic recomandat de acid ascorbic.

Morcovii îmbunătățesc sănătatea creierului. Beta-carotenul are cel mai pozitiv efect asupra abilităților cognitive umane, deoarece are proprietăți antioxidante. Utilizarea sa poate reduce stresul din organism, care, la rândul său, dăunează celulelor creierului. Aceasta înseamnă că poate reduce riscul anumitor tulburări neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer și demența senilă.

5 alimente care au mai multă Vitamina C decât lămâia. Unul dintre ele reduce formarea cheagurilor de sânge și AVC

Morcovii protejează inima. Consumul de suc de morcovi poate îmbunătăți starea sistemului cardiovascular datorită efectului antioxidant. Polifenolii, vitaminele și mineralele din rădăcină ajută la reglarea tensiunii arteriale și, de asemenea, pot reduce nivelul de colesterol rău din sânge.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel