Trei alimente sănătoase întăresc imunitatea în sezonul rece. Consumă-le zilnic

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Trei alimente sănătoase întăresc imunitatea în sezonul rece. Consumă-le zilnic. Sursa - pixabay.com
Trei alimente sănătoase întăresc imunitatea în sezonul rece. Consumă-le zilnic. Sursa - pixabay.com

În sezonul rece, trebuie să fii mai selectiv cu privire la produsele pe care le incluzi în dieta zilnică. 

Cel mai corect este să le alegi pe cele care întăresc imunitatea. Sezonul de iarnă nu este momentul să excluzi din dietă produsele sățioase și utile în ceea ce privește întărirea imunității. 

Trei dintre acestea sunt accesibile pentru toată lumea. Află care sunt cele trei produse perfecte pentru a fi consumate iarna, deoarece îți întăresc sistemul imunitar.

1. Cartofi dulci. Această legumă este extrem de benefică pentru sănătate, deoarece conține o cantitate imensă de vitamina A. O altă veste bună este că poți găti cartofii dulci într-o varietate de moduri, bucurându-te de gustul și de beneficiile lor pentru sănătate. Cartofii dulci sunt grozavi pentru orice masă, inclusiv pentru cină, și se potrivesc de minune cu orice salată de legume.

Dieta longevității. Alimentele care te pot ajuta să trăiești 10 ani în plus

2. Fructe citrice. În sezonul rece, organismul uman are nevoie în special de vitamine. O mare parte din vitaminele de care ai nevoie se regăsesc în citrice. Aceste fructe suculente sunt bogate în vitamina C.

Nu trebuie să uiți că fructele întregi sunt mult mai sănătoase decât sucul stors din ele. Desigur, poți stoarce sucuri din citrice sau poți adăuga fructele în deserturi sau salate. Acest lucru îți permite să ai un meniu de iarnă mai echilibrat.

Sindromul colonului iritabil. 10 alimente pe care să le eviți de acum. Cum să fierbi fasolea ca să nu mai ai crampe și dureri abdominale

3. Spanac. Un alt aliment plin de vitamine este spanacul. Prin urmare, acest produs trebuie să fie prezent iarna în dieta ta. Spanacul este o legumă cu frunze extrem de sănătoasă, care poate fi achiziționată cu ușurință în orice perioadă a anului la un preț foarte accesibil.

Unii oameni preferă să se aprovizioneze cu spanac în avans, depozitându-l în congelator pentru ca în sezonul rece să gătească diverse feluri de mâncare. Cu toate acestea, proprietățile nutriționale ale acestei legume cu frunze sunt oarecum reduse în timpul congelării, așa că este de preferat să folosiți spanac proaspăt.

10 alimente bogate în magneziu. Reduc riscul de cancer la stomac și colesterolul

Dacă vrei ca spanacul să aibă un efect asupra sistemului imunitar, fierbe-l la abur sau adaugă-l la aproape toate felurile de mâncare servite la masă. Legumele cu frunze se potrivesc bine cu ouăle și poți face un smoothie excelent cu vitamine. Pentru a rămâne sănătos în lunile reci ale anului, alege cu grijă ce pui pe masă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel