10 alimente bogate în magneziu. Reduc riscul de cancer la stomac și colesterolul

Giorgiana Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepick
Foto: Freepick

Care sunt cele 10 alimente sănătoase care sunt bogate în magneziu și pe care trebuie să începi să le consumi.

Magneziul este esențial pentru organism și ajută la sănătatea oaselor, a mușchilor și a tensiunii arteriale. Multe persoane au un deficit de magneziu în organism, dar trebuie să știți că vă puteți acoperi cu ușurință necesarul zilnic consumând alimente bogate în această vitamină.

Cele 10 alimente bogate în magneziu

Vezi și: 6 alimente bogate în Vitamina D. Cum să iei doza de Vitamina D fără medicamente și fără soare

1. Verdețuri cu frunze

Frunzele verzi sunt extrem de sănătoase, iar multe dintre ele sunt încărcate cu magneziu. Verdețurile cu cantități semnificative de magneziu includ varza kale, spanacul, varza de varză, frunzele de napi și frunzele de muștar.

În plus, sunt o sursă excelentă de mai multe substanțe nutritive, inclusiv fier, mangan și vitaminele A, C și K.

Frunzele verzi conțin, de asemenea, mulți compuși vegetali benefici, care ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării și pot reduce riscul de cancer, potrivit Healthline.

2. Nuci

Nucile sunt nutritive și gustoase.

Majoritatea nucilor sunt o sursă bună de fibre și grăsimi mononesaturate și s-a demonstrat că îmbunătățesc nivelul de zahăr din sânge și de colesterol la persoanele cu diabet.

În plus, nucile sunt antiinflamatorii, benefice pentru sănătatea inimii și pot reduce pofta de mâncare atunci când sunt consumate ca gustări.

3. Leguminoase

Leguminoasele, adică: linte, fasole, năut, mazăre și soia sunt foarte bogate în multe substanțe nutritive diferite, inclusiv magneziu.

Leguminoasele sunt, de asemenea, bogate în potasiu și fier și reprezintă o sursă majoră de proteine pentru vegetarieni.

Deoarece leguminoasele sunt bogate în fibre și au un indice glicemic scăzut (IG), acestea pot reduce colesterolul, pot îmbunătăți controlul glicemiei și pot scădea riscul de boli de inimă.

4. Avocado

Avocado este un fruct extrem de nutritiv și o sursă gustoasă de magneziu. Este bogat în potasiu, vitaminele B și vitamina K și, spre deosebire de majoritatea fructelor, este bogat în grăsimi, în special grăsimi mononesaturate, sănătoase pentru inimă.

Studiile au arătat că consumul de avocado poate reduce inflamațiile, îmbunătățește nivelul colesterolului și crește senzația de sațietate după mese.

5. Tofu

Tofu este un aliment de bază în dietele vegetariene datorită conținutului său ridicat de proteine. Obținut prin presarea laptelui de soia în caș alb și moale, este cunoscut și sub numele de caș de fasole.

În plus, unele studii sugerează că consumul de tofu poate proteja celulele care vă căptușesc arterele și reduce riscul de cancer la stomac.

6. Semințe

Semințele de in, dovleac și chia conțin cantități mari de magneziu. De altfel, și semințele de dovleac sunt o sursă deosebit de bună și conțin antioxidanți care vă protejează celulele de radicalii liberi dăunători produși în timpul metabolismului.

S-a demonstrat că semințele de in reduc colesterolul și pot avea beneficii împotriva cancerului de sân.

7. Cereale integrale

Grâul, ovăzul și orzul, precum și pseudocerealele, cum ar fi hrișca și quinoa sunt surse excelente de mulți nutrienți, inclusiv magneziu, sunt bogate în vitaminele B, seleniu, mangan și fibre.

S-a demonstrat că cerealele integrale reduc inflamația și scad riscul de boli de inimă.

Pseudocerealele, cum ar fi hrișca și quinoa, sunt mai bogate în proteine și antioxidanți decât cerealele tradiționale, cum ar fi porumbul și grâul. Mai mult, nu conțin gluten, așa că persoanele cu boală celiacă sau sensibilitate la gluten se pot bucura și ele de ele.

8. Pește (nu toate tipurile)

Peștele, în special peștele gras, este incredibil de nutritiv. Somonul, macroul și halibutul au un conținut mare de magneziu.

În plus, peștele este bogat în potasiu, seleniu, vitaminele B și diverse alte substanțe nutritive.

Un aport ridicat de pește gras a fost asociat cu o scădere a riscului de apariție a mai multor boli cronice, în special a bolilor de inimă.

9. Banane

Bananele sunt cunoscute mai ales pentru conținutul lor ridicat de potasiu, care poate reduce tensiunea arterială și este legat de un risc redus de boli de inimă.

Dar ele sunt  bogate în magneziu, furnizează vitamina C, vitamina B6, mangan și fibre.

Bananele coapte sunt mai bogate în zahăr și carbohidrați decât majoritatea celorlalte fructe, așa că este posibil să nu fie potrivite pentru persoanele cu diabet.

Cu toate acestea, o mare parte din carbohidrații din bananele necoapte sunt amidon rezistent, care nu este digerat și absorbit. Amidonul rezistent poate scădea nivelul de zahăr din sânge, reduce inflamația și îmbunătățește sănătatea intestinală.

10. Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este foarte bogată în magneziu, bogată în fier, cupru și mangan și conține fibre prebiotice care hrănesc bacteriile intestinale sănătoase.

Mai mult, este plină de antioxidanți benefici care neutralizează radicalii liberi, care sunt molecule dăunătoare care vă pot deteriora celulele și pot duce la apariția bolilor.

Ciocolata neagră este deosebit de benefică pentru sănătatea inimii, deoarece conține flavanoli, care sunt compuși antioxidanți puternici care împiedică colesterolul LDL "rău" să se oxideze și să se lipească de celulele care vă căptușesc arterele.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel