Uleiul de ricin, util pentru sănătatea și frumusețea părului. Iată cum se folosește

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Uleiul de ricin, util pentru sănătatea și frumusețea părului. Iată cum se folosește. Sursa foto: freepik.com
Uleiul de ricin, util pentru sănătatea și frumusețea părului. Iată cum se folosește. Sursa foto: freepik.com

Uleiul de ricin a devenit un produs indispensabil pentru îngrijirea părului.

Se pare că produsul funcționează la fel de bine ca și produsele moderne scumpe și populare vândute în magazine. Uleiul de ricin este similar cu uleiul de măsline, dar este făcut din boabe de ricin.  Dovezile științifice susțin numeroasele beneficii ale uleiului de ricin pentru părul, dar este folosit și în produsele de îngrijire a pielii, parfumuri, vopsele și multe altele. Acest ulei versatil este bogat în acid ricinoleic, un ingredient care hidratează și susține producția de colagen.

Trei alimente sănătoase îți întăresc imunitatea în sezonul rece. Consumă-le zilnic

Indiferent dacă părul este scurt sau lung, ar trebui să evitați să utilizați ulei de ricin mai mult de o dată pe săptămână. Acest lucru se datorează faptului că uleiul este gros și greu și poate cauza acumularea de ulei pe scalp. Dacă utilizați ulei de ricin, asigurați-vă că îl spălați bine.

Dacă aveți părul subțire, aplicați ulei de ricin numai pe vârfurile părului. Utilizați-l înainte de șamponare și nu îl folosiți prea des.

Părul gros sau ondulat poate fi ajutat, folosind ulei de ricin pe tot firul, dar trebuie folosit și înainte de șamponare. Câteva picături de ulei de ricin pot îmblânzi încrețirea părului. Dar din nou, deoarece este prea gros, uleiul de ricin poate fi diluat cu ulei de jojoba sau ulei de cocos.

 

Ulei de ricin și sănătatea părului

 

Există multe beneficii ale folosirii uleiului de ricin pentru creșterea părului. Acestea includ, printre altele, hidratarea și regenerarea părului.

Uleiul de ricin hrănește părul. Uleiul de ricin este bogat în antioxidanți, acizi grași și vitamine. Aceste ingrediente-cheie vă permit să adăugați strălucire, netezime și hidratare părului. În plus, uleiul hrănește atât foliculii de păr, cât și scalpul. Veți vedea beneficiile nutriționale ale uleiului de ricin după doar câteva utilizări.

Uleiul de ricin oprește căderea părului. Antioxidanții din uleiul de ricin susțin producția de colagen și ajută la îmbunătățirea sănătății foliculilor de păr. Având în vedere că uleiul de ricin este folosit pentru a menține scalpul sănătos, nu este de mirare de ce este o armă în lupta împotriva căderii părului.

5 alimente care au mai multă Vitamina C decât lămâia. Unul dintre ele reduce formarea cheagurilor de sânge și AVC

Uleiul de ricin are activitate antimicrobiană. Proprietățile antimicrobiene ale uleiului de ricin sunt vitale pentru sănătatea părului și a scalpului. Acestea ajută la reducerea simptomelor și efectelor afecțiunilor cronice și acute ale scalpului, cum ar fi infecțiile fungice și bacteriene, care pot provoca iritații. Combătând potențialii iritanți, uleiul de ricin ajuta la reducerea mâncărimii și a tensiunii de pe scalp, ceea ce duce la o cădere mai mica a părului.

Uleiul de ricin tratează vârfurile despicate. Acidul ricinoleic este unul dintre ingredientele-cheie din uleiul de ricin și unul dintre motivele pentru care este atât de eficient în îngrijirea părului. Acest acid ajută la creșterea fluxului de sânge către foliculii de păr și scalpul. Când foliculii primesc un flux sanguin adecvat, devin mai puternici și mai sănătoși și împiedică părul să cadă.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de stafide în fiecare dimineaţă. Vei fi uimit de beneficiile apărute

Uleiul de ricin este un hidratant. Umectanții sunt substanțe care absorb apă care pot fi de ajutor în creșterea și reținerea umidității.

Uleiul de ricin ajută la reducerea descuamării. Mătreața poate fi cauzată de o serie de lucruri. Cu toate acestea, cel mai adesea, descuamarea se dezvoltă din cauza infecțiilor fungice și a bacteriilor care irită scalpul. Uleiul de ricin poate ajuta la prevenirea acestui lucru. Reduce senzația de scalp uscat și previne dezvoltarea infecțiilor fungice care pot duce la descuamare.

Uită de cele 8 pahare de apă pe zi! Un studiu dezminte mitul

Uleiul de ricin susține sănătatea scalpului. Părul sănătos înseamnă un scalp sănătos. Îngrijirea scalpului înseamnă îngrijirea părului în general, iar uleiul de ricin face exact asta. În general, se poate spune că printre numeroasele produse pentru sănătatea părului, uleiul de ricin este unul dintre cele mai bune.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel