Uită de cele 8 pahare de apă pe zi! Un studiu dezminte mitul

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Uită de cele 8 pahare de apă pe zi! Un studiu dezminte mitul. Sursa - pixabay.com
Uită de cele 8 pahare de apă pe zi! Un studiu dezminte mitul. Sursa - pixabay.com

Cercetările recente au dezmințit teoria potrivit căreia trebuie să bei 8 pahare (adică doi litri) de apă pe zi.

Potrivit experților, nevoile de apă variază de la o persoană la alta și depinde de diverși factori, cum ar fi vârsta și sexul.

Convingerea că toți oamenii ar trebui să bea 8 pahare (adică doi litri) de apă pe zi nu este adevărată, potrivit unui nou studiu. Motivul? Potrivit cercetătorilor, cerințele de apă variază de la individ la individ. Acest studiu este cea mai precisă și cuprinzătoare cercetare privind hidratarea corpului uman efectuată până în prezent, scrie greenme.it.

Peste 90 de cercetători au contribuit la acest studiu, care a măsurat consumul zilnic de apă de peste 5.600 de persoane din 26 de țări, cu vârste cuprinse între 8 zile și 96 de ani.

Acest studiu este cel mai amplu, care a fost făcut până în prezent pentru a măsura câtă apă consumă, de fapt, oamenii zilnic și factorii cheie care conduc la schimbarea cantității de apă consumată.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de stafide în fiecare dimineaţă. Vei fi uimit de beneficiile apărute

Cercetările au descoperit că tot consumul de apă variază foarte mult în întreaga lume, cu medii zilnice variind de la aproximativ 4 până la 25 de pahare pe zi.

Din datele adunare reiese clar că necesarul de apă atinge vârful pentru bărbați în jurul vârstei de 20 de ani. Consumul de apă rămâne aceleași pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 55 de ani. Bărbații cu vârsta cuprinsă între 20 și 55 de ani consumă cu două pahare mai mult față de femei.

În timpul studiului, subiecții au băut o cantitate măsurată de apă care conținea izotopi de hidrogen și oxigen. Cercetătorii au explicat că, dacă măsurați cât de repede o persoană elimină izotopii, prin urină, pe parcursul unei săptămâni, izotopul de hidrogen vă poate spune câtă apă a fost consumată, iar izotopilor de oxigen spun câte calorii au fost arse. 

Fructele care îți protejează vasele de sânge și inima. Poți să și slăbești dacă le consumi regulat

Studiul nu a precizat numărul de pahare pe care o persoană adultă  ar trebui să le consume pe zi.

Deci, câtă apă ar trebui să bem?

O altă cercetare științifică, care analizase cantitatea de apă consumată pe zi, a ajuns la concluzia că acest consum depinde de mulți factori: vârsta, patologiile, starea de sănătate și tipul de muncă sau activitate efectuată.

În plus, datele au arătat că adolescenții și adulții tineri au cele mai mari nevoi zilnice de apă. Aceste nevoi care scad pe măsură ce persoana îmbătrânește.

Experții speră că cel mai recent studiu va îmbunătăți capacitatea de a prezice nevoile viitoare de apă a unei persoane. Mai exact, cantitatea de apă pe care o consumă o persoană este un factor important de știut din cauza creșterii populației și a escaladării schimbărilor climatice.

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunți la pâine

În plus, deoarece consumul de apă se corelează cu alți indicatori importanți ai sănătății, cum ar fi activitatea fizică și procentul de grăsime corporală, apa are un potențial de marker biologic pentru sănătatea metabolică.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel