Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de stafide în fiecare dimineaţă. Vei fi uimit de beneficiile apărute

Autorul articolului: Andrei Itu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
De ce să bei apă de stafide în fiecare dimineaţă. Vei fi uimit de beneficiile apărute
De ce să bei apă de stafide în fiecare dimineaţă. Vei fi uimit de beneficiile apărute

Stafidele sunt produse în multe regiuni ale lumii și au beneficii uimitoare dacă le consumi, mai ales dimineața.

Stafidele sunt struguri uscaţi, mult mai dulci decât cei proaspeți. Fructele sunt uscate imediat după ce sunt culese.

Stafidele pot fi consumate crude, la gătit sau la prepararea berii. Vitaminele, mineralele și fibrele care sunt din abundenţă în acest fruct uscat îl fac să devină un remediu minunat.

Însă, dacă punem stafidele la înmuiat în apă peste noapte beneficiile stafidelor devin și mai mari deoarece apa dizolvă toate mineralele şi nutrienţii din acestea.

Beneficiile pentru sănătate ale stafidelor sunt următoarele: ficatul şi intestinele tale vor scăpa mult mai uşor de toxine.

Caracteristicile detoxifiante ale stafidelor se explică prin cantitatea mare de antioxidanţi şi fibre alimentare. Antioxidanţii sunt benefici pentru ficat și îl ajută să funcţioneze corect, să îşi îndeplinească pe deplin funcţia de detoxifiere, iar fibrele adaugă volum scaunelor şi măresc numărul de mişcări intestinale, ajutând la curăţarea colonului.

Luată pe stomacul gol, apa de stafide va acţiona mai repede, nu uitaţi să și mâncaţi stafidele înmuiate în apă.

Astfel vei avea mai multă energie. Unii oamenii de ştiinţă şi experţi în sport consideră că stafidele pot servi ca un bun înlocuitor pentru gustările energizante.

Sunt bogate în fibre, micronutrienţi şi nu au zahăr adăugat sau arome artificiale, spre deosebire de multe batoane energizante. Apa de stafide băută dimineaţa vă va energiza pentru a doua zi. Puteţi încerca să o luaţi și înainte de un antrenament solicitant.

De asemenea, nivelul de colesterol rău va scădea şi tensiunea arterială se va stabiliza. Studiile spun că oamenii care mănâncă în mod frecvent stafide au tensiune arterială mai mică, în comparaţie cu cei care mănâncă cantităţi mici, scrie Actualno.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel