USR a dat în judecată Guvernul României: Nu scăpați, băieți. Stau pe capul vostru până încetați să mai batjocoriți legile

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Guvernul României
Guvernul României

Alexandru Paul Dimitriu, avocat de 14 ani, membru USR, a dat în judecată Guvernul României.

„De vorbă bună nu au ascultat. Nu îi interesează nici că riscă pușcăria, în urma plângerii penale depuse. Instanța îi va obliga să respecte legea și să organizeze alegeri la Sectorul 5!

VEZI ȘI: Profesor universitar: Amânarea discursului lui Putin nu e un semn bun. Mai mult ca sigur, acest lucru se va întâmpla. Un bilet de avion pe ruta Moscova - Istanbul costa 3000 de dolari

Am dat în judecată Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne și Autoritatea Electorală permanentă pentru ca instanța să îi oblige să își îndeplinească atribuțiile și să dea Hotărârea de Guvern care stabilește data alegerilor.

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel București sub nr. 6682/2/2022. Urmează să se comunice cererea de chemare în judecată către pârâți și, ulterior, să se acorde primul termen de judecată.

Context: Pe 12 iulie s-a vacantat postul de primar al Sectorului 5. Articolul 160 alin. (11) din Codul administrativ obligă Guvernul să stabilească data alegerilor în caz de vacantare în termen de 90 de zile de la acel moment. Astfel, Guvernul trebuia să organizeze alegerile astfel încât cel târziu pe data de 9 octombrie să fie alegeri la Sectorul 5.

Pentru ca acest lucru să fi fost posibil, era necesară adoptarea Hotărârii de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor cel târziu pe 2 septembrie 2022, deoarece art. 10 alin. (2) din Legea nr. 115/2015 stabilește că data alegerilor se stabilește prin Hotărâre de Guvern ce trebuie adoptată cu cel puțin 35 de zile înaintea datei alegerilor. Guvernul nu a mișcat niciun deget. Nu scăpați băieți, stau pe capul vostru până încetați să mai batjocoriți legile și, implicit, cetățenii sectorului 5!”, a fost mesajul lui Alexandru Paul Dimitriu (USR).

VEZI ȘI: Șmecherie cu facturile uriașe la energie. Elena Cristian: Și eu am fost victimă. Este o încălcare a legii. Instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze imediat

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel