Rusia începe să GÂFÂIE. Fabricile de rachete, trecute la program NON-STOP

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Rusia pare că și-a epuizat stocul de rachete ”Kalibr” și ”Smerch” / ”Tornado”.

Semnalele sunt că Federația Rusă va continua un asalt pe trei direcții strategice, în jurul Kievului, în est și în sud.

Totuși, operațiunile de invadare decurg cu dificultate, iar așteptările inițiale au fost complet revizuite. Estimările armatei ucrainene arată că Rusia și-a epuizat mare parte din munițiile de precizie destinate operațiunii din Ucraina. 

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat pe pagina sa de Facebook că există semnale privind accelerarea activității fabricilor militare care produc rachete ”Kalibr” și ”Smerch”. Potrivit sursei citate, fabricile ar urma să funcționeze, de acum încolo, în regim non-stop.

Rusia face noi recrutări în Donbas

Forțele ruse se confruntă cu dificultăți crescânde în a înlocui victimele de luptă și a înlocui munițiile uzate.

Statul Major ucrainean a declarat pe 17 martie că forțele ruse vor începe un alt val de mobilizare pentru Corpul 1 de armată al Republicii Populare Donețk (DNR), începând cu 20 martie. 

Serviciile de informații ucrainene au continuat să raporteze că forțele ruse se confruntă cu dificultăți în echiparea atât a unităților de luptă, cât și a celor de sprijin.

De asemenea, ucrainenii susțin și că a crescut rata de dezertare în rândul militarilor ruși.  Statul Major a mai raportat că forțele ruse folosesc din ce în ce mai mult arme fără ghidaj împotriva zonelor rezidențiale, deoarece și-au utilizat aproape întregul stoc de rachete de croazieră „Kalibr” și „Iskander” în primele 20 de zile ale invaziei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel