România numește noi ambasadori la UE și NATO

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe a schimbat doi ambasadori, așa cum era de așteptat încă din luna noiembrie. 

De astăzi România are noi ambasadori la UE și NATO, scrie Antena3.ro. Cei doi diplomați au primit avize favorabile după ce comisiile reunite pentru politică externă din Senat și Camera Deputaților au audiat candidații propuși.

Cine sunt noii ambasadori?

 

Raluca Iulia Matei este secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și a fost desemnată pentru a conduce Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.

Dănuț Sebastian Neculăescu este secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și va conduce Delegația Permanentă a României pe lângă NATO.

De altfel Știri Diaspora a scris încă din luna noiembrie că MAE se pregătește să schimbe ambasadorii.

 

Dăn Neculăescu

Dănuţ Sebastian Neculăescu a fost numit, la 1 august 2017, în funcţia de secretar de stat pentru relaţii cu vecinătatea estică şi relaţii multilaterale la nivel global. Este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din octombrie 2002. Stelian Stoian a ocupat în ultimii opt ani funcţia de ambasador al României la NATO. Între 2006 şi 2013 a fost reprezentant permanent al României pe lângă Consiliul Europei, la Strasbourg. De asemenea, a făcut parte din echipa de promovare a candidaturii României la NATO la începutul anilor 2000.

 

Iulia Matei

 

Iulia Matei a fost numită în funcţia de secretar de stat pentru Afaceri Europene în 8 noiembrie 2019. Este diplomat de carieră din anul 2003 şi a parcurs toate etapele profesionale până la gradul diplomatic de ambasador, pe care îl deţine în prezent. Cariera sa diplomatică a fost asociată în mod constant de relaţiile cu Uniunea Europeană şi statutul României de stat membru al Uniunii Europene, potrivit Ministerului de Externe, citează Adevărul.ro.

Citește și: Klaus Iohannis a schimbat ambasadorii români din Italia și Spania

Președintele Klaus Iohannis a semnat pe 10 noiembrie decrete de rechemare a ambasadorilor din mai multe state. De interes pentru comunitățile de români din afara țării sunt schimbările ambasadorilor români din Italia și Spania. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel