Putin adună oastea de MERCENARI: Wagner, kadîroviți și sirieni / Kievul înființează Brigada de luptători INTERNAȚIONALI

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Putin recrutează mercenari pentru războiul cu Ucraina, spune Pentagonul.

Pentagonul creditează ca veridic raportul potrivit căruia președintele rus Vladimir Putin încearcă să recruteze militanți străini, inclusiv din Siria, pentru a lupta în Ucraina în numele forțelor ruse.

Alături de mercenarii sirieni, Putin va trimite și companiile private de mercenari Wagner, dar și trupe de elită din cadrul Armatei Federației Ruse.

Totodată, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat, pe pagina sa de Facebook, că ocupanții ruși intenționează să utilizeze în asaltul Kievului cele mai capabile unități ale Regimentului Special Ramzan Kadyrov Rosguard (așa-numiții ”Kadîroviți”), Detașamentului 27 Kuzbass (Kemerovo), Centrului 604 Vityaz (Moscova) al Rosguard și Companiei Militare Private Liga. (ex-Wagner).

Wall Street Journal raportase anterior că, potrivit autorităților americane, Rusia a angajat soldați sirieni în ultimele zile în speranța că experiența lor de lupte de stradă le va permite să cucerească Kievul.

95% din trupele ruse, angajate în luptă

Conform Pentagonului, Federația Rusă a folosit 95% din puterea de luptă acumulată la granițe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, spune că „în ciuda invaziei celor peste 150.000 de soldați ruși, avansul militar în Ucraina a fost oprit, în special în nord”.

„Avem semne că această poveste confirmă că ei încearcă de fapt să recruteze și să aducă militanți străini și ni se pare remarcabil că, deși are 150.000 de soldați, avansul militar în interiorul Ucrainei, în special în nord, este blocat”, a declarat, pentru CNN, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

”LUPTĂTORII Internaționali” ai Ucrainei

Președintele Ucrainei retrage militarii ucraineni care participă la operațiuni internaționale de menținere a păcii, se arată în comunicatul ministerului apărării de la Kiev. Potrivit decretului prezidențial, militarii vor fi aduse în Ucraina pentru ”protecția suveranității și integrității teritoriale a statului".

De asemenea, autoritățile ucrainene susțin că, până în prezent, voluntari și veterani din 52 de țări și-au exprimat dorința de a se alătura rândurilor sale. Numărul lor ar fi depășit deja 20.000. Aceștia sunt în mare parte luptători experimentați care au participat la multe campanii de menținere a păcii din întreaga lume.

Astfel, o unitate specială separată a unei Brigăzi Internaționale de Apărare a Ucrainei a fost înființată la GUR (Direcția de informații n.r.) a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Forțele speciale au început deja să desfășoare misiuni de luptă pentru a contracara agresiunea rusă.

Șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, generalul de brigadă Kyrylo Budanov, își exprimă recunoștința fiecăruia dintre luptători pentru intenția lor de a apăra pământul ucrainean, poporul nostru, femeile, copiii, statul nostru. El subliniază că, în această perioadă dificilă, orice ajutor își merită greutatea în aur, iar Ucraina apreciază umărul prietenos și fratern, substituit într-un moment dificil.

”Războiul de astăzi se poartă nu numai împotriva Ucrainei, ci și împotriva întregii lumi libere, împotriva sistemului juridic al omenirii, care determină dreptul națiunilor și țărilor la libertate și autodeterminare, inviolabilitatea granițelor teritoriale. Regimul criminal Putin a decis să repete soarta lui Hitler și a celui de-al Treilea Reich: a recurs la un război total de agresiune cu uciderea în masă a civililor”, a spus Kirill Budanov.


Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel