PSD spune că drepturile omului depășesc administrația primarului Clotilde Armand

Ioan Valerian |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Clotilde Armand
Clotilde Armand

PSD spune că drepturile omului depășesc administrația primarului Clotilde Armand.

Consilierii locali ai PSD Sector 1, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și Alexandra Shema, reprezentantă a Ambasadei SUA, s-au întâlnit astăzi pentru a dezbate pe marginea Raportului Departamentului de Stat al SUA referitor la situația drepturilor omului în Romania. Demersul are ca obiectiv identificarea temelor de drepturile omului care pot fi transpuse în politici publice locale și înaintate Consiliului Local.

Adăposturi pentru victimele violenței domestice, programe de educație pentru drepturile omului, accesibilizarea tuturor spațiilor publice, accesul la servicii de educație sau sănătate, soluții pentru evacuări și persoanele fără adăpost sunt doar câteva dintre temele care își pot găsi soluții cu resursele locale.

Mai mult, în contextul războiului din Ucraina, serviciile pentru refugiați vor trebui îmbunătățite și finanțate corespunzător.

"Respectarea drepturilor omului și accesul cetățenilor la exercitarea acestora ar trebui să fie principalul obiectiv al administrației publice locale. Consilierii noștri locali vor înainta, după ziua de azi, mai multe proiecte care să aducă progrese pe cât mai multe dintre problemele identificate", a declarat Petre-Florin Manole, președintele PSD Sector 1.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel