Ponta spune că a propus-o pe Laura Codruța Koveși șef la DNA pentru „a face pace” cu Băsescu. "Udrea a fost mare susținător"

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Ponta spune că a propus-o pe Laura Codruța Koveși șef la DNA pentru „a face pace” cu Băsescu. "Udrea a fost mare susținător"
Ponta spune că a propus-o pe Laura Codruța Koveși șef la DNA pentru „a face pace” cu Băsescu. "Udrea a fost mare susținător"

Victor Ponta spune că a propus-o pe Laura Codruța Koveși pentru funcția de șef al DNA pentru „a face pace” cu Traian Băsescu.

Fostul premier Victor Ponta a declarat că a fost nevoit să o propună pe Laura Codruța Koveși pentru funcția de șef al DNA pentru „a face pace” cu Traian Băsescu, scrie Realitatea.net.

„Pentru că așa m-am înțeles cu Băsescu, că gata, va fi pace. Era după alegeri. Legea spunea clar că președintele pune la propunerea ministrului Justiției și era liberă funcția de vreo șase luni”, a declarat Victor Ponta.

Ponta: Aș mai face greșeala asta și de aceea nici nu o să mai ajung în poziția respectivă

În plus, Victor Ponta susține că Elena Udrea a făcut lobby pentru ca Laura Codruța Koveși să ajungă la vârful DNA.

„Știi cine a fost mare susținător? (Elena Udrea n.r.)  A fost mare susținător. (…) Da, aș mai face greșeala asta și de aia nu o să mai ajung în funcția aia. De ce? În mintea mea stupidă din 2013 e ceva valabil și în 2022 și tot nu o învăț minte.

Am zis că pe poporul pe care am ajuns să-l conduc ca prim-ministru îl interesează economia, salariile, banii, autostrăzi, școli, spitale. Astea între Băsescu și Ponta… Ce-i interesează pe oameni cine e procuror și șef la DNA? Procurorul ne anchetează pe noi, nu pe popor. Eu tot mă uit și văd că nu există subiectul economic în 2022”, a declarant Victor Ponta la un post TV.

Băsescu, obligat să EVACUEZE vila în care se mutase în 2015. Cine a LOCUIT acolo timp de 25 de ani

Fostul președinte trebuie să plece din vila de protocol, după ce a fost declarat colaborator al securității.

„Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia și, în consecință, contractul de folosință a locuinței încetează. În aceste condiții, atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare”, se arată în răspunsul RAAPPS.

Traian Băsescu locuiește, din 2015, în vila situată în Str. Gogol nr. 2, sector 1 din Capitală, asigurată de RA-APPS. Înainte de Traian Băsescu, în vila din primăverii a locuit în anii 90 primul premier post-Revoluție Petre Roman, iar mai apoi a rămas acolo doar fosta sa soție, Mioara Roman.

Potrivit acesteia, imobilul este unul destul de mic, având o sufragerie de 21 de metri pătrați, plus bucătărie, o cameră de așteptare si o baie de serviciu. La etaj sunt 3 dormitoare cu o baie, scrie Stirileprotv.

”E o casă comunistă, făcută în anii 63 și are camerele mici, biroul 16 si un living, o sufragerie. Există o singură cameră de 27 de metri. În sufrageria de 21 de mp nu am putut pune niciodată sufrageria Florentină pe care a lăsat-o moștenire mama mea. Nu vreau sa fac glume deplasate, dar ideea că stă în biroul lui Petre Roman, care orice am spune este un personaj istoric...”, spunea Mioara Roman despre vila în care urma să se mute Traian Băsescu.

Fostul președinte se declara nemulțumit, în 2015, de locuința pusă la dispoziție de RA-APPS.

"Vă atenţionez că, din acest punct de vedere, întreaga responsabilitate pentru eventuale evenimente sau incidente ce ar putea să apară în timp (violarea intimităţii, intrarea prin efracţie în curte sau în locuinţă, afectarea siguranţei mele şi a familiei mele etc) vor fi în responsabilitatea RA-APPS şi a Guvernului prin Victor Viorel Ponta, Ion Moraru (fostul secretar general al Guvernului-n.r.) şi Darius Vâlcov (fost ministru de Finanţe-n.r.), în calitate de semnatari ai HG 60/2015", scria Băsescu, citat de Adevărul. Vezi mai mult AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel