Oficial ucrainean: Confirmăm. Putin are mai multe boli grave, dar nu ne punem speranțe. Vă place sau nu, dar este adevărat

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Șeful serviciul de informații al armatei ucrainene vine cu ultimele informații.

Kyrylo Budanov, șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina, este unul dintre puținii oficiali guvernamentali care a avertizat public cu privire la probabilitatea ridicată a unui război la scară largă cu Rusia încă din toamna trecută.

Acesta este de părere că președintele rus Vladimir Putin ar mai putea trăi câțiva ani în ciuda bolilor grave de care suferă, inclusiv un cancer.

Într-un interviu publicat de Pravda, oficialul ucrainean confirmă că liderul rus a avut și momente de confuzie, dar bolile de care suferă nu vor duce la deces mai rapid de câțiva ani.

„Da, confirmăm pe deplin această informație (că Putin are cancer - n.r.). Are mai multe boli grave, dintre care una este cancerul. Dar nu merită să ne punem speranțe că Putin va muri mâine. Mai are de trăit cel puțin câțiva ani. Vă place sau nu, dar este adevărat”, spune Budanov.

Foto: Kirill Budanov (captură de ecran Bihus/YouTube)

„Aici ne putem certa mult despre starea dictatorului, care credea că în trei zile va cuceri toată țara și va ridica steagul Rusiei pe clădirea administrației de la Kiev. Acum, a ajuns în a treia lună de (război n.r.) după ce declara că are o armată puternică (chiar prima) din lume”, mai spune Budanov.

Momentul de cotitură în război: luna august

Oficialul arată că armele livrate de Occident vor fi utilizate intensiv în luptă abia la sfârșitul verii. ”Din august, toate acestea (echipamente militare n.r.) vor fi în unitățile militare și vor fi folosite activ în ostilități. După aceea, va fi punctul de cotitură. Pentru că acum avem un deficit enorm de arme grele”.

De asemenea, Budanov prognozează că ”desfășurarea activă a ostilităților (...) va fi redusă semnificativ până la sfârșitul anului”.

”Faza activă ar trebui să ajungă la declin maxim până la sfârșitul anului. Rusia are 12 luni de resurse pentru a duce un război normal”, susține oficialul, care explică și că Putin primește ”informații foarte limitate” despre situația reală din teren.

Despre un posibil succesor la Kremlin

Budanov mai arată că în diferite etape ale mandatului său, Putin s-a gândit la momentul succesiunii și, în principiu, și-a ales favoritul, dar este posibil ca ulterior să se fi răzgândit asupra numelui.

”Probabil că îi va fi frică să pregătească serios un succesor, realizând că, în pregătire, acest succesor poate dori să preia scaunul puțin mai devreme decât își dorește Putin însuși. Prin urmare, îi ține pe toți la o anumită distanță. Un număr destul de mic de oameni vin la el acum”, susține șeful informațiilor militare.

Tentativa de asasinat

Șeful informațiilor militare mai spunea în interviul acordat că liderul de la Kremlin a fost vizat de o încercare de asasinat, când se ascundea într-o reședință specială situată în regiunea muntoasă a Caucazului.

„El a fost chiar atacat, se spune, de reprezentanți ai Caucazului, nu cu mult timp în urmă.

„Aceasta este o informație care nu este publică.

„A fost o încercare absolut nereușită, dar chiar a avut loc... a fost acum aproximativ  două luni.”

Budanov a adăugat: „Repet, această încercare nu a avut succes. Nu a existat nimic public despre acest eveniment, dar a avut loc”.

Sir Richard Dearlove, un fost șef MI6, a avertizat că Putin ar putea fi înlăturat de la putere și forțat să intre într-o unitate medicală până anul viitor.

Fostul oficial crede că Moscova își va trimite liderul într-un sanatoriu, în timp ce speculațiile continuă să crească asupra sănătății sale deteriorate.

Fostul șef al Serviciului Secret de Informații al Regatului Unit prezice că mâna dreaptă a lui Putin și fostul agent KGB, Nikolai Patrushev, este gata să preia controlul asupra Kremlinului.

 

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel