Mesajul FBI: Nu vă luați telefoanele la Jocurile Olimpice de la Beijing! Care sunt recomandările pentru sportivii americani

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 02 feb 2022, 09:20 | Categorie: Politică

Olimpicii americani au fost avertizați cu privire la riscul ridicat de atac cibernetic din China.

Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI) a cerut sportivilor americani să nu plece la Jocurile Olimpice de la Beijing cu telefoanele mobile personale, scrie ABC News.

Informarea venită de la FBI face referire la riscul ridicat de atacuri cibernetice precum: viruși care infectează telefoanele, mesaje primite de la email-uri false, phishing sau diverse mesaje care par a proveni de la furnizorii oficiali ai Olimpiadei.

Totuși, autoritățile americane spun că nu au informații concrete cu privire la pregătirea unor atacuri cibernetice, dar a reamintit că, în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo de anul trecut, au existat peste 450 de milioane de atacuri cibernetice. Niciunul dintre atacurile hackerilor nu a avut succes.

Citește și: Cum dorea România să organizeze Olimpiada de Iarnă într-un an NEOLIMPIC

Ce ar trebui să facă sportivii

Membrii delegației olimpice americane au fost sfătuiți să utilizeze telefoane temporare cât timp se află la Jocurile Olimpice de la Beijing.

FBI mai atrage atenția că folosirea portofelelor digitale, dar și a certificatelor de vaccinare de pe mobil ar putea fi o oportunitate pentru atacatori de a sustrage date personale sau de a instala diverse programe pe telefoanele sportivilor.

Trebuie spus că și alte comitetele naționale olimpice au recomandat propriilor sportivi să folosească telefoane temporare la Beijing. 

Citește și: Departamentul de Stat crede că planurile Moscovei de a invada Ucraina sunt date peste cap de Olimpiada din China

„Comitetul Olimpic Canadian lucrează cu experți în securitate cibernetică, agenții guvernamentale, Comitetul Olimpic Internațional, precum și cu alte Comitete Olimpice Naționale pentru a ne asigura că avem planuri adecvate”, a declarat un purtător de cuvânt al COC pentru ABC News.

Jocurile Olimpice de la Beijing vor avea loc în perioada 4-20 februarie. În capitala Chinei, peste trei mii de sportivi vor concura pentru 109 medalii de aur, în 15 sporturi. România va fi reprezentată de 22 de sportivi.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience