Cum dorea România să organizeze Olimpiada de Iarnă într-un an NEOLIMPIC

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
JO de la Torino, 2006 / Foto: flickr
JO de la Torino, 2006 / Foto: flickr

România își va depune candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă...de tineret.

În cursul zilei de 25 ianuarie pe site-ul Guvernului apărea informația că România intenționează să candideze pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2028.

Decizia autorităților a luat pe toată lume prin surprindere, mai ales că este binecunoscută starea deplorabilă în care se află infrastructura românească pentru sporturile de iarnă.

Discuția premierului cu responsabilii forului olimpic român s-a concentrat pe ultimele pregătiri pentru participarea României la JO de iarnă de la Beijing, dar în comunicatul inițial se făcea referire la propunerea COSR ca România să organizeze o Olimpiadă de iarnă, în 2028, deși această dată pică într-un an neolimpic, competițiile organizându-se din 4 în 4 ani, iar următoarele Jocuri Olimpice de iarnă fiind stabilite pentru 2026 (Milano și Cortina d'Ampezzo), 2030 ș.a.m.d.

Iată ce spunea comunicatul oficial al Guvernului:

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu oficiali ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român. La întâlnire au participat președintele COSR, Mihai Covaliu, și secretarul general al COSR, George Boroi, alături de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu.
Participanții au analizat stadiul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing și starea infrastructurii sportive de înaltă performanță. (...)
În cadrul dialogului, oficialii COSR au prezentat inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028.

Câteva ore mai târziu, informația de pe pagina Guvernului României a fost modificată, fiind precizat că este vorba de Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2028.

Citește și: PROBLEME financiare pentru TREI zodii până pe 10 martie

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel