Ludovic Orban nu crede că Laura Codruța Kovesi va candida la pezidențiale: Un act ostil față de instituțiile europene

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Orban nu crede că Laura Codruța Kovesi va candida la pezidențiale: Un act ostil față de instituțiile europene
Orban nu crede că Laura Codruța Kovesi va candida la pezidențiale: Un act ostil față de instituțiile europene

Ludovic Orban a vorbit despre posibilitatea ca Laura Codruța Kovesi să candideze la prezidențiale.

Ludovic Orban susține că este puțin probabil ca Laura Codruța Kovesi să candideze la alegerile prezidențiale. Potrivit acestia, principalul obstacol în calea candidaturii lui Kovesi la președinția României este chiar postului de procuror-șef al Parchetului European pe care fosta șefă DNA îl ocupă în prezent. 

"Doamna Kovesi a fost susținută de mine și de colegii mei din Parlamentul European și de România ulterior, la votul pe care l-a câștigat pentru a ocupă o poziție foarte importantă, de procuror-șef al Parchetului European", a spus Ludovic Orban, în cadrul emisiunii "Legile Puterii" de la Realitatea Plus.

"Cred că doamna Kovesi este dedicată realizării unui mandat la Parchet. Nu cred (că va candida la prezidențiale n.r.), ar trebui să își abandoneze mandatul ceea ce ar fi privit ca un act ostil față de instituțiile europene și de funcționarea normală a instituției europene.", a mai spus Orban.

Ponta spune că a propus-o pe Laura Codruța Koveși șef la DNA pentru „a face pace” cu Băsescu. "Udrea a fost mare susținător"

Fostul premier Victor Ponta a declarat că a fost nevoit să o propună pe Laura Codruța Koveși pentru funcția de șef al DNA pentru „a face pace” cu Traian Băsescu, scrie Realitatea.net.

„Pentru că așa m-am înțeles cu Băsescu, că gata, va fi pace. Era după alegeri. Legea spunea clar că președintele pune la propunerea ministrului Justiției și era liberă funcția de vreo șase luni”, a declarat Victor Ponta.

Ponta: Aș mai face greșeala asta și de aceea nici nu o să mai ajung în poziția respectivă

În plus, Victor Ponta susține că Elena Udrea a făcut lobby pentru ca Laura Codruța Koveși să ajungă la vârful DNA.

„Știi cine a fost mare susținător? (Elena Udrea n.r.)  A fost mare susținător. (…) Da, aș mai face greșeala asta și de aia nu o să mai ajung în funcția aia. De ce? În mintea mea stupidă din 2013 e ceva valabil și în 2022 și tot nu o învăț minte.

Am zis că pe poporul pe care am ajuns să-l conduc ca prim-ministru îl interesează economia, salariile, banii, autostrăzi, școli, spitale. Astea între Băsescu și Ponta… Ce-i interesează pe oameni cine e procuror și șef la DNA? Procurorul ne anchetează pe noi, nu pe popor. Eu tot mă uit și văd că nu există subiectul economic în 2022”, a declarant Victor Ponta la un post TV. Vezi mai mult AICI.

Valeriu Stoica: Geoană ar vrea la prezidențiale. Fostul lider PSD: Sunt necesare mai multe condiții. Nu îmi fac vânt cu coada

Fostul ministru al justiției, Valeriu Stoica, a declarat la Digi24 că nu exclude o candidatură a lui Mircea Geoană susținută de sociali democrați.

”La PSD lucrurile sunt mai confuze. Dacă urmăresc prezența lui Mircea Geoană în spațiul media din România, s-ar putea ca el să dorească să candideze. Nu știu dacă PSD ar dori să îl accepte ca propriul candidat. Este o variantă posibilă. S-au vehiculat și alte variante, cum ar fi ministrul sănătății”.

Totuși, Valeriu Stoica nu crede că Mircea Geoană va putea să scape de eticheta ”PSD”, chiar dacă va avea o candidatură independentă. ”Tot PSD va fi. Este un candidat din afara partidului, ca formulă demagogică”, este de părere fostul ministru al justiției.

Acesta preconizează că șansele unui candidat PSD ca să ajungă Președintele României sunt destul de mici. ”Va fi greu să fie o coaliție anti-PNL mai puternică decât o coaliție anti-PSD în turul doi”, spune liberalul. Vezi mai mult AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel