Grindeanu susține că Bucureștiul e ținut în spate de Guvern. Nicușor Dan, enervat: Capitala produce un sfert din PIB! PSD, anti-București

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Politică
foto PMB
foto PMB

Sorin Grindeanu a reușit să-i stârnească furia lui Nicușor Dan. 

Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, a declarat că s-a săturat ca disconfortul de la metrou ”să fie folosit ca un fel de mijloc de presiune asupra Ministerului, Guvernului, în a veni de fiecare dată cu bani ca să astupăm anumite găuri de la Metrorex. Nu asta e soluţia. Soluţia este totuşi într-un final, şi lucrul acesta aşa cum bine ştiţi se va întâmpla în acest semestru, până la sfârşitul anului, ca acolo să existe un plan foarte bine pus la punct legat de management, de cum vor arăta toţi indicatorii economici, fiindcă bugetul statului nu poate să vină de fiecare dată să acopere minusul pe care Metrorex-ul îl are”. 

”De ce nu se plăteşte de la bugetul statului transportul în comun la Cluj, la Iaşi, la Craiova, la Timişoara?”

Ministrul a mai spus că ar trebui ca transportul public din București să treacă la Primăria Generală a Capitalei, afirmând că nu e corect ca un moldovean să plătească pentru transportul din Capitală.

”Am mai spus acest lucru – de ce nu se plăteşte de la bugetul statului transportul în comun la Cluj, la Iaşi, la Craiova, la Timişoara? (...) Eu sunt deschis să am o discuţie cu Primăria Generală a Bucureştiului, dacă îşi doresc acest lucru, astfel încât totuşi transportul în comun în Bucureşti să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti. Legea poate fi făcută în aşa mod încât, şi nu vreau să fiu înţeles greşit, tot acest transport e de interes naţional, se pot găsi soluţii. Dar de ce să plătească un moldovean pentru transport? Ştiu că supăr bucureştenii acum, dar nu e corect”, a spus ministrul Transporturilor.

”PSD e în continuare un partid anti-București”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat:

”Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni! Nici de Timișoara, nici de Iași, nici de alte orașe sau județe. Dimpotrivă, Bucureștiul e cel care contribuie la susținerea celorlalte regiuni ale țării, iar asta e firesc pentru dezvoltarea României. Cu 10% din populația țării, Bucureștiul produce aproximativ un sfert din PIB-ul României. Deci bucureștenii produc mult peste media națională, dar, cu toate astea, administrația locală din București nu primește atât cât ar trebui să primească pentru nevoile Capitalei. Asta e realitatea, iar dincolo de asta mai constat că PSD e în continuare un partid anti-București.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel