Foc fără somație! Rușii au fost avertizați oficial: Nu vom permite repetarea scenariului Sloviansk

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Ministrul de interne al Ucrainei a specificat că va executa foc fără avertisment împotriva celor care vor să intre cu forța în clădirile statului.

Ministrul Afacerilor Interne Denis Monastirski a asigurat că, în încercarea de a lua cu asalt clădirile administrative, orice „Girkin” (cu referire la Igor Girkin, un fost angajat al FSB) va fi împușcat fără ezitare.

El a spus acest lucru într-un mesaj video publicat luni pe canalul de YouTube al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit acestuia, Ministerul Afacerilor Interne nu va permite nicio manifestare separatistă, așa cum s-a întâmplat în primăvara lui 2014 la Harkov, Lugansk, Donețk.

„Nu vom permite repetarea scenariului Sloviansk. Dacă vreun agent rus încearcă să pună mâna pe clădiri administrative, va fi împușcat de forțele noastre speciale fără avertisment și fără ezitare”, a asigurat ministrul.

Ministrul îndeamnă la calm

Monastyrskyi a reamintit că 300.000 de ofițeri de poliție, gărzi naționale, grăniceri sunt de serviciu în fiecare zi pentru a proteja securitatea internă a Ucrainei. 

Ministrul de interne a remarcat că, comparativ cu 2014, Ucraina a devenit mai puternică și mai organizată. Statul nostru este puternic și unit, mai spune ministrul citat de Ukrinform.

Monastirski a spus că acum ucrainenii trebuie să rămână calmi și să-și desfășoare munca zilnică pentru ca școlile, spitalele, grădinițele și întreprinderile să funcționeze. ”Fiecare în locul lui trebuie să facă munca pe care o face în fiecare zi”, recomandă oficialul.

Igor Girkin (Strelkov) este un fost angajat al FSB rus, unul dintre foștii lideri ai militanților ruși din Donbas. În noaptea de 12 aprilie 2014, Girkin s-ar fi aflat în fruntea unui grup de luptători mascați cu cagule, cu veste antiglonț și înarmați cu Kalașnikov, care au trecut granița cu Ucraina și au ocupat clădiri administrative din orașul Sloviansk. 

Citește și: Lucescu, decizie RADICALĂ: Jucătorii lui Dinamo Kiev au PĂRĂSIT Ucraina din cauza tensiunilor cu Rusia

Dan Dungaciu, despre planul Rusiei pentru Deveselu. Efecte pentru România: Asta îi DOARE. Scutul este pe masă, scutul este la negociere

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel