Lucescu, decizie RADICALĂ: Jucătorii lui Dinamo Kiev au PĂRĂSIT Ucraina din cauza tensiunilor cu Rusia

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

Mircea Lucescu a decis ca toți jucătorii să meargă în cantonamentul din străinătate.

Mircea Lucescu stabilise inițial ca Dinamo Kiev să rămână mai multe zile în Ucraina după cel de-al doilea cantonament din Turcia.

Ei bine, posibilitatea reală a unui conflict armat între Rusia și Ucraina l-a făcut pe tehnicianul român să scurteze pauza dintre cantonamente și să ordone reîntoarcerea echipei în Turcia.

Așa că, în urmă cu câteva ore, toți jucătorii lui Dinamo Kiev și staff-ul tehnic al echipei de fotbal s-au îmbarcat într-o cursă aeriană, cu destinația Antalya.

Foto: DINAMO KIEV, pe aeroportul din Kiev, 13 februarie / Sursa: Site-ul oficial al clubului

Consilierul prezidențial american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a avertizat că asaltul rusesc asupra Ucrainei ar putea începe în curând, inclusiv prin bombardamente și atacuri cu rachete, unul dintre scenarii fiind chiar un atac îndreptat asupra capitalei Kiev.

"Orice cetățean din Ucraina ar trebui să plece cât mai curând posibil și, în orice caz, în următoarele 24 până la 48 de ore", avertiza consilierul.

"Voi spune că felul în care a acumulat forțele și le-a poziționat, alături de alți indicatori pe care i-am adunat prin serviciile de informații, ne arată clar că există o posibilitate reală ca Rusia să aleagă să acționeze militar și există motive să credem că acest lucru s-ar putea întâmpla într-un interval de timp rezonabil de rapid", a explicat Jake Sullivan.

Sunt chemate și familiile jucătorilor

Mircea Lucescu ar fi decis ca echipa să plece mai repede spre Antalya, urmând ca jucătorii să-și poată aduce în Turcia soțiile, partenerele de viață și copiii, scrie playsport.

Nu e clar cât timp va rămâne echipa în afara granițelor Ucrainei, însă, în funcție de evenimentele din săptămâna care urmează, Mircea Lucescu și conducerea clubului vor decide ce e de făcut în continuare.

Momentan, ”Il Luce” se află pentru câteva zile în România, dar la începutul săptămânii următoare se va întoarce în Antalya.

Citește și: Oamenii, avertizați să PLECE din Ucraina în 24 - 48 de ore: Dacă atacul începe, civilii ar putea fi omorâți în bombardamente, indiferent de naționalitate

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel