Femeile cu posteriorul mai mare sunt mai deștepte și mai sănătoase - STUDIU

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Se pare că un posterior mai mare nu arată doar bine, dar poate fi chiar benefic pentru tine și sănătatea ta, iar asta o spun chiar studiile.

Un studiu (care a analizat date de la 16.000 de femei) realizat de Universitatea din Oxford a constatat că femeile cu fundul mai mare decât media nu sunt doar mai inteligente, ci și extrem de rezistente la bolile cronice.


Profesorul Konstantinos Manolopoulos, cercetătorul principal al studiului și consultant onorific în endocrinologie la Queen Elizabeth Hospital Birmingham, a declarat 

"Ideea că distribuția grăsimii corporale este importantă pentru sănătate este cunoscută de ceva timp. Cu toate acestea, doar foarte recent s-a demonstrat că grăsimea coapselor și o circumferință mare a șoldurilor promovează sănătatea; că o grăsime corporală mai mică este protectoare prin ea însăși".

Concluziile studiului au indicat că femeile cu posteriorul mai mare tind să aibă niveluri mai scăzute de colesterol și glucoză și niveluri mai ridicate de grăsimi Omega 3 (care s-au dovedit a cataliza dezvoltarea creierului). 

A avea un posterior mare favorizează, de asemenea, nivelul de leptină din organismul feminin, hormon responsabil cu reglarea greutății, și dinopectina, un hormon cu beneficii antiinflamatorii, sănătoase pentru inimă și antidiabetice.

În plus, țesutul adipos al fundului reține particulele grase dăunătoare și previne bolile cardiovasculare.

Trebuie remarcat faptul că grăsimea de pe burtă, grăsimea din partea superioară a corpului și obezitatea - care nu trebuie confundată cu un posterior mai mare - nu sunt sănătoase și pot duce la o multitudine de probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul și colesterolul ridicat, potrivit yourtango.com

Citește și:

Unde te ascunzi în caz de dezastru sau război. LISTA completă a buncărelor din România - ORAȘE și străzi

Cine este și cum arată Adriana, soția lui Ernest. A cerut-o de soție după 9 ani: Ne-am cunoscut la hotel, în camera unde stătea el

Momentul în care Billie Eilish și-a oprit concertul BRUSC: Avem un inhalator? Aștept să fie ok și continui

Cum arată Radu, fratele lui Theo Rose. L-a ținut ascuns până acum - FOTO

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel