Comandantul Azov este în viață: Din captivitate, și-a sunat soția. A reușit să pună o singură întrebare

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Soția sa Katerina a spus că a primit un telefon de la soțul ei, dar că legătura s-a întrerupt foarte repede.

Comandantul militar șef al Batalionului Azov, care a luptat în orașul-port Mariupol până săptămâna trecută, este în viață și se află pe teritoriul controlat de Rusia, a declarat soția sa, potrivit The Associated Press.

Totuși, comandantul regimentului Azov nu a putut să spună nimic despre starea în care se află, întrucât convorbirea telefonică a fost întreruptă foarte rapid.

Katerina Prokopenko, soția liderului Azov, Denis Prokopenko, spune că a purtat o scurtă conversație telefonică cu soțul ei.

Acesta a întrebat-o cum este, dar legătura s-a întrerupt înainte de a-i putea spune ceva despre el însuși.

Ea spune că conversația telefonică a fost posibilă în urma înțelegerii dintre guvernele Ucrainei și Rusiei și datorită medierii Crucii Roșii, care i-a vizitat pe unii dintre luptătorii ucraineni care s-au predat.

Rusia a declarat că a preluat controlul total în Mariupol, iar luptătorii care se ascundeau în uriașa fabrică de oțel Azovstal s-au predat.

Prokopenko, care a vorbit cu The Associated Press la Kiev împreună cu o altă soție a unui soldat, Iulia Fedosiuk, a declarat că acordul dintre Ucraina și Rusia garantează înmormântarea corectă a soldaților morți și unele condiții pentru prizonierii de război, inclusiv permiterea conversațiilor telefonice cu membrii familiei, de câteva ori pe săptămână.

Femeile au spus că mai multe familii au primit apeluri în ultimele două zile. Ei au spus că nu pot dezvălui mai multe detalii despre acord, dar că speră că soldații nu vor fi torturați și că în cele din urmă ”se vor întoarce acasă”.

Ekaterina Prokopenko a fondat o organizație independentă pentru a sprijini luptătorii din Azovstal, nu doar din regimentul Azov, ci și pe pușcașii marini, polițiștii de frontieră și polițiștii care au luptat acolo.

„Scopul organizației este să organizeze convorbiri săptămânale cu prizonierii, să dezmintă falsurile rusești despre băieții noștri, să le ofere condiții satisfăcătoare: pat, medicamente, apă și mâncare și să militeze pentru eliberarea lor rapidă”, a spus Ekaterina .

Denis Pushilin, liderul separatiștilor susținuți de Moscova din regiunea Donețk, a declarat agenției ruse Interfax că aceștia fac ultimele pregătiri pentru un proces al soldaților ucraineni capturați, inclusiv apărătorii de la Mariupol.

Conform informațiilor disponibile, majoritatea luptătorilor răniți de la Azov sunt ținuți de ruși într-o închisoare din satul Ielenovka, în timp ce un grup mai mic de luptători răniți grav se află într-un spital din orașul Novoazovsk din regiunea Donețk.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel