Cîmpeanu: Dacă incidenţa trece în Bucureşti de 3 la mie, 54-55 de şcoli trec în on-line săptămâna viitoare

Autorul articolului: Alexandru Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Fotografie creată de Julia M Cameron, de la Pexels
Fotografie creată de Julia M Cameron, de la Pexels

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că 54-55 de şcoli din Bucureşti ar putea trece în sistem on-line de săptămâna viitoare, dacă rata incidenţei cazurilor COVID-19 va trece de 3 la mie în capitală, iar procentajul de vaccinare al cadrelor didactice nu va depăşi 60% în acele unităţi.

"După regulile în vigoare, dacă în Bucureşti va fi o incidenţă de peste 3 la mie, acele 54 - 55 de şcoli care nu vor avea rata de vaccinare, vineri, de 60% vor trebui să treacă, din păcate, în on-line", a spus, la Digi24, ministrul Educaţiei, scrie Agerpres. 

Sorin Cîmpeanu a subliniat că în România sunt 2.838 de unităţi de învăţământ în care rata de vaccinare este de 100%.

"Dacă am impus acea condiţie de minim 60%, printre alte motive - principalul motiv este conştiinţa cadrului didactic - dar printre alte motive, sunt convins că a contribuit şi această rată de vaccinare minimă de 60% pentru a putea funcţiona cu prezenţă fizică. Avem 14.000 de şcoli şi grădiniţe în care rata de vaccinare este de peste 60%", a precizat Cîmpeanu.

El a mai spus că sunt 456.000 elevi vaccinaţi, ceea ce înseamnă aproape 40%. 

Ministrul Educaţiei: Orele remediale pe luna mai nu au fost plătite integral

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, că orele remediale pentru luna mai 2021 nu au fost plătite integral, dar vor fi achitate luna viitoare.

"Termenul de plată pe care l-am dat iniţial a fost depăşit demult şi mi-am cerut şi scuze profesorilor care au făcut aceste ore remediale şi încă nu şi-au primit aceste drepturi salariale pentru care există resurse financiare. Un nou termen ar trebui să fie luna viitoare", a spus, la Digi24, ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a explicat că procesul de verificare a rapoartelor privind plata orelor remediale este anevoios.

"Există un proces foarte greoi de verificare. Trebuie să facem ceva cu această birocraţie şi această alfabetizare funcţională. Am văzut cu ochii mei rapoarte care se finalizau cu 731 lei care trebuie să fie plătiţi. De unde 731 lei, când am anunţat un cuantum de 100 lei pe oră? Un raport nu poate fi de 731 lei. Poate fi de 700 lei, 800 lei, 1.000 lei. Şi totuşi, am văzut rapoarte de 731 lei, evident, aberante", a precizat el.

Ministrul a subliniat că plata orelor remediale pe luna aprilie 2021 a fost făcută integral. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel