Cât câștigă PROPAGANDIȘTII Kremlinului. ”Primesc atât de mult pentru că înșală rușii, mint și incită la război”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Prezentatorii televiziunii ruse câștigă zeci de milioane de ruble pe an.

Pe site-ul Dumei de Stat au fost publicate declarațiile de venituri ale jurnaliștilor plătiți de la bugetul de stat, printre care și prezentatorul TV al canalului Rusia-1, Yevgeny Popov, care este și deputat în Duma de Stat.

Potrivit documentului, el și soția sa Olga Skabeeva, care lucrează tot pentru Rusia-1, au câștigat în 2021 aproape 33,5 milioane de ruble (aproximativ 400 de mii de dolari), relatează publicația TheInsider. Olga Skabeeva este și ea, ca mulți alți propagandiști ruși, pe lista de sancțiuni a UE.

Astfel, venitul lunar al cuplului propagandist este de aproximativ 2,8 milioane de ruble (peste 33 de mii de dolari).

”Ei primesc atât de mult pentru că înșală rușii, mint, incită la război și solicită uciderea oamenilor”, a scris aliatul lui Navalny, Georgy Alburov.

Anul trecut, The Insider a scris despre cât câștigă cei 13 cei mai faimoși propagandiști ai televiziunii ruse.

 Astfel, liderii în ceea ce privește veniturile au fost redactorul șef al RT și MIA „Russia Today” Margarita Simonyan și soțul ei și prezentatorul TV Tigran Keosayan. Ei câștigă 120 de milioane de ruble pe an (aproape 1,5 milioane d dolari).

Vladimir Solovyov a fost, de asemenea, printre cei mai bine plătiți trei propagandiști, cu un venit de peste 52 de milioane de ruble pe an. 

Pentru ce își încasează cecurile 

Prezentatorii sunt printre principalele instrumente de propagandă a Kremlinului.

Propagandistul Solovyov a avut un acces de furie din cauza pierderii crucișătorului Moscova și a recunoscut loviturile rachetelor ucrainene Neptune.

Publicația ucraineană Unian relatează că propagandistul rus Vladimir Solovyov a izbucnit din cauza distrugerii crucișătorului de luptă rus ”Moscova”. Acesta a acuzat Forțele Armate ale Federației Ruse că nu au văzut rachetele Neptun.

Pe 16 aprilie, în emisiunea „Solovyov live” ”slujbașul” de la Kremlin a lovit în Forțele Armate Ruse pentru că au pierdut nava (defilați până în josul paginii pentru a urmări videoclipul).

"Sunt furios pentru ce s-a întâmplat cu nava amiral a flotei Mării Negre "Moscova". Sunt doar furios. Da, avea mulți ani. Da, a fost reparat. Da, această clasă de nave chiar are vulnerabilități, probleme din fabricație, înțeleg totul. Dar poți să explici cum ai putut să-l pierzi? Explică de ce naiba ai ajuns în acest punct în Marea Neagră, în acest moment?" - a spus Solovyov.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel