”Batalionul Monaco” - Refugiații VIP ucraineni, găsiți pe Coasta de Azur

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Ce știa o țară întreagă, au reușit să documenteze jurnaliștii de la Ukrainska Pravda.

Nu există pădure fără uscături, spune o vorbă din popor, valabilă și în cazul răspunsului societății ucrainene la agresiunea militară a Federației Ruse.

Astfel, eroismul celei mai mari părți a poporului ucrainean, care se opune invaziei ordonate de Putin, este umbrit de o minoritate. E drept o minoritate mai specială, formată din oligarhi și politicieni mai mult sau mai puțin pro-moscoviți.

”De la începutul invaziei pe scară largă, „Pravda ucraineană” a primit în mod repetat semnale că un număr obscen de refugiați VIP ucraineni a fost concentrat în Monaco, Monte Carlo și Nisa”, scriu cei de la publicația citată. 

Aceștia relatează că, de-a lungul lunilor în care Ucraina a fost și este încă sub legea marțială, mai mulți privilegiați au ieșit din țară și locuiesc în unele dintre cele mai exclusiviste locuri din lume

”S-au auzit diferite nume de familie și diferite adrese. Dar am decis că este mai bine să vedem o dată decât să auzim de o sută de ori. Și în drum spre Turcia și iahturile oligarhilor ruși s-au oprit câteva zile pe Coasta de Azur. 

Ceea ce am văzut este în contrast puternic cu ceea ce se confruntă Ucraina și ucrainenii în cea de-a șasea lună de război. 

Coasta de Azur este istoric unul dintre locurile preferate pentru vacanțele de vară ale elitelor lumii. 

De aceea este greu de înțeles de ce milionarii și miliardarii ucraineni, care au slăbit țara timp de mai bine de un deceniu, au decis să departe de război chiar acolo, în fața lumii întregi. Lumea, care acum ajută la întărirea Ucrainei. 

Se pare că nu se găsesc anti-reclame mai proaste decât Bentley-urile și Maybach-urile celor mai noi modele pe plăcuțele de înmatriculare ucrainene”, mai arată cei de la Pravda ucraineană, făcând referire la opulența pe care o afișează oligarhii și ”nacealnicii” ucraineni.

Urmare articolului din Pravda, parlamentarul ucrainean din partidul ”Slujitorul Poporului”, Maryana Bezugla, a depus un proiect la Rada Supremă (Parlamentul Ucraineni) pentru sancționarea parlamentarilor Vadym Stolar, Igor Abramovici și Hryhoriy Surkis, care au părăsit Ucraina înainte de invazia pe scară largă a Rusiei și nu au participat la sesiunile Parlamentului.

„Am și eu o întrebare, de ce „Batalionul Monaco” se află încă în Rada Supremă a Ucrainei. Depun o contestație cu privire la încălcarea disciplinei și a regulilor de etică a deputatului, nerespectarea jurământului, precum și cu privire la încetarea anticipată a atribuțiilor deputaților poporului din Ucraina Vadym Stolar, Ihor Abramovych și Hryhoriy Surkis”, a scris Maryana Bezugla.

Biroul de Investigații de Stat (structură de cercetare penală care investighează magistrați, înalți funcționari sau demnitari) a început o anchetă preliminară pe baza faptului dezvăluit în ancheta jurnalistică a „Pravda ucraineană” cu privire la plecarea cetățenilor ucraineni la Monaco în timpul războiului cu Rusia.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel