Arma secretă a Ucrainei care spune rușilor: ”Vă vedem și vă putem ucide”

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Ucraina are o armă secretă care lucrează în favoarea ei și care o ajută să înfrunte armata rusă.

Statele Unite și-au pus comunitatea de informații să lucreze în favoarea Ucrainei. Informațiile pe care le furnizează s-ar putea dovedi mai letale decât oricare dintre armele pe care NATO le trimite pentru a lupta împotriva Rusiei.

În urmă cu câteva zile au apărut două infromații care confirmau rolul profund al sprijinului serviciilor de informații americane pentru efortul de război ucrainean. Prima a dezvăluit că Statele Unite au furnizat o parte din informațiile care au permis forțelor armate ucrainene să țintească și să distrugă posturile de comandă rusești, ucigând, întâmplător sau nu, un număr fără precedent degenerali ruși. A doua relata că Statele Unite ar fi fost implicate în scufundarea navei amiral Moskva a flotei rusești din Marea Neagră, confirmând oficialilor ucraineni locația navei înainte de atacul cu rachete care a provocat daune fatale crucișătorului. Administrația Biden a revenit puțin asupra acestor afirmații, dar oficialii din comunitatea serviciilor de informații și din administrație sunt în mod clar bucuroși să vorbească cu reporterii. 

Relatările pe care le avem până acum sunt vagi cu privire la modul în care datele furnizate de SUA se încadrează în economia informațională a forțelor armate ucrainene. Pentru o eficacitate maximă, datele ar trebui să fie defășurate rapid către unitățile care operează de-a lungul liniei de front și care le pot folosi înainte ca acestea să devină învechite. În război, a avea dreptate la momentul nepotrivit este același lucru cu a greși. Nu știm la ce nivel entitățile americane comunică informații omologilor lor din partea ucraineană. Totuși, mai ales în ceea ce privește uciderea ofițerilor generali ruși, care se deplasează foarte rapid și sunt greu de fixat, nu pare să existe prea multe tampoane între identificarea oportunității și executarea unui atac. 

Citește mai departe de DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel