Ziua Președinților. Șefii PSD și PNL preiau conducerea celor două camere ale Parlamentului

Antonio Grigore | Dată: 23 noi 2021, 15:51 | Categorie: Politică
Foto: Facebook, Camera Deputaţilor
Foto: Facebook, Camera Deputaţilor

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului, la câteva ore după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Cîţu a declarat, după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului, că această decizie aparţine coaliţiei, urmând ca de vineri să preia atribuţiile, după ce noul Guvern va fi învestit.

"De vineri, preluăm atribuţiile, după votul Guvernului în Parlament, după ce o să fie învestit Guvernul, se vor prelua atribuţiile şi vom intra în linie dreaptă (...). Astăzi, aici, este o decizie a coaliţiei, cei doi preşedinţi - PSD şi PNL - să preia cele două funcţii în stat", a precizat Cîţu.

Reacția USR: O ”tiranie a majorității”

Anca Dragu, după ce a fost revocată din funcția de președinte al Senatului, a declarat că ”Prima grijă a acestui nou USL fost înlocuirea președintelui Senatului pentru a asigura o funcție pentru liderii noii coaliții”, scrie mediafax.

„Este o decizie nemotivată. Nu este o sancțiune juridică, nu există o încălcare, o abatere gravă a Constituției”, adaugă Dragu.

La Cameră vine șeful PSD

La rândul său, Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor, în şedinţa forului legislativ. 

Pentru această funcţie a mai candidat din partea grupului USR şi Cristina Prună, în prezent vicepreşedinte al Camerei, însă aceasta a obţinut doar 77 voturi favorabile şi 217 împotrivă.

Funcţia de preşedinte al Camerei rămăsese vacantă din 18 octombrie, după demisia lui Ludovic Orban.

Citește și: Radarul în Bucureşti. Peste 800 de șoferi, amendați pentru viteză. Cea mai mare viteză înregistrată: 141 de km/h

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite