Zelenski: Rusia va pierde cât în Afganistan și Cecenia, împreună/ Kievul propune ”ALIANȚA U-24”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Președintele ucrainean a spus care sunt soluțiile pentru a opri Rusia.

Volodimir Zelenski a spus că, dacă Rusia își va continua agresiunea împotriva Ucrainei, pierderile sale vor depăși costurile cumulate ale războaielor din Cecenia și Afganistan.

”Trupele ruse suferă astfel de pierderi în Ucraina, care nu au fost provocate nici în Siria, nici în Cecenia. Nici trupele sovietice nu au suferit asemenea pierderi în Afganistan. Dacă războiul tău, războiul împotriva poporului ucrainean, continuă, mamele Rusiei vor pierde mai mulți copii decât în ​​războaiele afgane și cecene combinate”, a spus Zelenski.

Zelenski propune un nou sistem de sancțiuni

Președintele cere creare unui sistem mai flexibil de sancțiuni, care să permită măsuri rapide împotriva statelor agresoare.

În acest discurs din Congres, m-am adresat atât Statelor Unite, cât și tuturor statelor relevante în ceea ce privește crearea unei noi uniuni U-24.

O nouă alianță care va asigura că fiecare agresor primește un răspuns coordonat din partea lumii. Rapid și eficient. Imediat. Nu în săptămâni, luni, ani, ci în primele 24 de ore după atac.

Nu mai putem avea încredere în instituțiile existente. Prin urmare, trebuie să căutăm noi garanții. Creați instrumente noi” a cerut Zelenski, care a enumerat prioritățile Ucrainei în negocierile de pace: ”sfârșitul războiului, garanții de securitate, suveranitate, restabilire a integrității teritoriale, garanții reale pentru țara noastră, protecție reală pentru țara noastră”, a conchis Zelenski.

Citește și: Bosnia și Herțegovina, AMENINȚATĂ de Rusia: Are ”EXEMPLUL Ucrainei” dacă aderă la NATO

Președintele a cerut încă o dată NATO să închidă spațiul aerian de deasupra Ucrainei.

”La Cernihiv, ocupanții au tras în civilii care pur și simplu stăteau la coadă pentru pâine. Imaginați-vă. Zece morți. Cetăţeni ai Rusiei! Prin ce este diferită blocada dumneavoastră de la Mariupol de blocada de la Leningrad din timpul celui de-al Doilea Război Mondial? 

Ce altceva trebuie să facă ocupanții, câți oameni mai trebuie să ucidă pentru ca liderii occidentali, liderii NATO să răspundă pozitiv la cererea Ucrainei pentru o zonă interzisă de zbor sau pentru a oferi țării noastre aeronavele de care avem atâta nevoie”, a mai arătat președintele.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel