Un F-35B ”invizibil” s-a prăbușit în Mediterană, imediat după decolare

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Un avion de luptă britanic F-35B, alocat portavionului HMS Queen Elizabeth al Royal Navy, s-a prăbușit în estul Mării Mediterane.

Pilotul s-a ejectat și a fost readus în siguranță pe navă. A demarat o anchetă privind incidentul, care a avut loc în timpul operațiunilor de rutină, a precizat ministerul.

Marea Britanie operează F-35B, o variantă monomotor, cu decolare scurtă și aterizare verticală, a avionului invizibil dezvoltat de SUA, a cărui construcție costă aproximativ 115 milioane de dolari fiecare.

Ministerul britanic al Apărării a precizat că accidentul a avut loc la ora 10:00, ora Londrei, în timpul unei misiuni de rutină. 

Un purtător de cuvânt al ministerului britanic al apărării a declarat că pilotul unui avion F-35 britanic, care decolase de pe portavionul HMS Queen Elizabeth, s-a catapultat în timpul unui zbor de rutină deasupra Mării Mediterane, în această dimineață.

F-35 este dotat cu tehnologie clasificată TOP SECRET, avionul stealth fiind apoape imposibil de reperat datorită semnăturii sale radar extrem de reduse.

Proiectul F35 este unul dintre cele mai scumpe programe militare derulate de armata americană, scrie DefenseRomania.

Citește și: ”Rămâneți furioși!” - Îndemnul lui Obama către tineri, în discursul său de la COP26

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel