UE are ”planul B” dacă Rusia TAIE GAZUL. ”Suntem pregătiți”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Ministrul de externe al UE, Josep Borrell ia în calcul toate opțiunile.

Oficialii europeni iau în considerare toate opțiunile, inclusiv eșecul mijloacelor diplomatice

Astfel, Uniunea Europeană se pregătește pentru o posibilă reducere sau suspendare a livrărilor de gaze din Rusia dacă diplomația eșuează și situația din jurul Ucrainei explodează. 

”Suntem pregătiți pentru eșecul diplomației și luăm în considerare toate opțiunile. Aceasta include creșterea rezilienței noastre, în special prin colaborarea cu parteneri precum Statele Unite, Qatarul și Azerbaidjanul cu privire la aprovizionarea cu gaze, în eventualitatea în care Rusia decide să taie sau să suspende livrările de gaz”, a spus Borrell.

Șeful diplomației europene a avertizat, de asemenea, că sancțiunile pe care UE le pregătește în cazul escaladării agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei nu vor permite Rusiei să-și pună în aplicare planurile.

Potrivit lui Borrell, UE are în vedere măsuri de control al exporturilor care ar avea un efect pe termen lung, refuzând Rusiei produsele de care are nevoie pentru a-și îndeplini ambițiile strategice.

Val de refugiați ucraineni, așteptați la granița cu Polonia. FUG de MOARTE, fug de atrocitățile războiului

Direcția în care Uniunea se îndreaptă contrastează cu poziția Germaniei și a Austriei, care au insistat pentru neincluderea restricțiilor asupra sectorului energetic în pachetul de posibile sancțiuni împotriva Rusiei. Cele două țări susțin că sunt îngrijorate de faptul că o asemenea măsură ar putea periclita aprovizionarea cu energie a Europei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel